Lepelen, missionaris of op een stoel? Dit zijn de beste seksstandjes na de bevalling

26.01.2018 09:33
seksstandjes-na-bevalling

Kan best spannend zijn, de eerste keer sex na de bevalling. Om je door dit moment heen te loodsen zonder dat je de pret voor jezelf bederft, zet Popsugar de beste seksstandjes op een rij – die ook wij je niet willen onthouden.


Voordeel

Het is allereerst verstandig om de eerste zes weken na de bevalling geen sex te hebben. De baarmoedermond is dan nog niet goed gesloten, je kunt nog last hebben van hechtingen en je kunt sneller een infectie krijgen. Maar als je er eenmaal weer zin in hebt, kom je volgens seksuologen veel makkelijker klaar na het krijgen van een kind. En da's weer een voordeel.

 

Vrouw bovenop

Vaak fijn voor vrouwen, want zo heb je het meeste controle. Sekstherapeute Katy Zvolerin: ‘Je kunt zelf het tempo aangeven. Ook voor veel vrouwen die een keizersnee hebben gehad is dit standje prettig, omdat er geen druk op je litteken komt te staan.'

 

Lees ook
Zo zakt je seksleven niet in als je kinderen krijgt >

 

Missionaris

Heb je een keizersnee gehad, dan kan deze positie minder fijn zijn, maar bij veel vrouwen is dit standje favoriet. Door een kussen onder je onderrug of billen te leggen, kun je ervoor zorgen dat de boel extra comfortabel aanvoelt.

 

Partner staat, jij blijft liggen

Als je op je rug gaat liggen en naar de rand van het bed schuift, kan je partner naast het bed gaan staan en je benen omhoog houden – helpt ook om de druk van je onderrug weg te nemen.

 

Lepelen

Samen op je zij: volgens Zvolerin ideaal als je rustig wilt beginnen. Je hoeft je niet in Kamasutra-achtige houdingen te wurmen en je verlicht de druk op je onderrug. Ook vermijd je hiermee het litteken na een eventuele keizersnee.

 

Op een stoel

Of op de rand van het bed, bijvoorbeeld. Door (in welke richting dan ook) op je partner te gaan zitten, kun je zelf de controle uitvoeren. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >