‘Ineens verscheen het hoofd van een getrouwde schoolpleinvader op Tinder’

09.10.2022 13:29
bankrekening man weet niet van mijn escortverleden Beeld: Unsplash

Daten na de scheiding is geen kattenpis, zeker als je rondes op Tinder alleen maar bevestigen: niets op datingapps is wat het lijkt.

Cheyenne (31), moeder van Myra (6) en Tabitha (4):

“Ruim een jaar na de breuk met de vader van mijn kinderen vonden mijn vriendinnen het welletjes. Dat hij een nieuw gezin elders was begonnen, soit. Dat ik het prima redde met mijn kinderen: top. Maar nu werd het weleens tijd voor mij, oordeelden ze. En zo maakten ze ongevraagd, maar goddank wel in mijn aanwezigheid, een profiel voor me aan op Tinder.

Niets is wat het lijkt

Met een fles chardonnay swipeten we gierend van de lach door het bestand dat ik kreeg voorgeschoteld. Mannen met karpers. Mannen met gepimpte auto’s. Mannen met hun moeders. Of erger: met hun kinderen. Ik wilde de hele app alweer de-installeren, toen daar het hoofd van een schoolpleinvader verscheen. Een getróúwde schoolpleinvader, welteverstaan; mijn dochters speelden weleens met de zijne. ‘Like hem!’ gilde een vriendin. Maar in zulk gedoe had ik geen zin. Of hij mij ooit heeft geliket zal ik nooit weten, maar dat niets op Tinder is wat het lijkt was voor mij wel bevestigd.”

Lees ook – ‘Dankzij Tinder kreeg ik een compleet nieuw leven’ >

Opstellen in rijen van drie

Melek (36), moeder Xavi (7):

“Mijn scheiding was nog niet eens definitief toen al rondzong op het schoolplein dat ik single was. ‘Zal ik je anders uitleggen wat mijn voedingsleer inhoudt?’ vroeg de getrouwde vader met een orthomoleculaire achtergrond die ik interessant vond. ‘Op zondag zijn we altijd met wat vaders bij de speeltuin achter de voetbalvereniging’, opperde een ander. Een derde kwam ik tegen op een datingapp, weer een ander stelde voor een ombouw voor mijn cv-ketel te maken. Het leek wel of het halve schoolplein in de rij stond zonder dat iemand wist of ik single was. Ik wist in elk geval zeker dat de helft van die vaders dat niet was.

“Het leek wel of het halve schoolplein in de rij stond zonder dat iemand wist of ik single was”

Toen ik voor de grap op mijn Facebookpagina instelde dat ik een relatie had, bleef het plotseling stil. ‘Gefeliciteerd’, zei de cv-ombouwvader met zijn blik naar de grond gericht. De rest hulde zich in stilzwijgen.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.