De kerst die we nooit vergeten: ‘Die avond zoenden we, met z’n drieën’

24.12.2023 14:56
kerst romantiek Beeld: Getty Images

Zit je toch ineens met niet één maar twee geliefden aan het kerstdiner. Met kerst weet je het maar nooit.

Sanne (34): “Casper en Marilou hadden er alles aan gedaan om mij een zo warm mogelijke kerst te bezorgen, twee jaar geleden. Ik was ruim een jaar ervoor gescheiden en had die kerst in mijn eentje met mijn dochter Lotte van toen anderhalf doorgebracht. Intens eenzaam voelde ik me.

Ik was wel door familie en vrienden uitgenodigd, maar kon het niet opbrengen te gaan. Ik had geen ruimte in mijn hoofd voor feestjes. Mijn ex had me zo ongelooflijk belazerd, mijn hart was gebroken. Hij was er vandoor gegaan met een goede kennis en keek amper naar Lotte om. Terwijl ik mezelf tijdens de feestdagen staande probeerde te houden, zat hij met zijn nieuwe liefde in Oostenrijk – lekker een weekje skiën, zo hoorde ik. Ik voelde me gekwetst en vernederd. Dat ik ooit nog gelukkig zou worden, kon ik me niet voorstellen.

Verliefd

Dat voorjaar had ik Marilou leren kennen via mijn werk. Vanaf de eerste seconde was er een connectie, een vriendschap. Ze nodigde mij een keer bij haar thuis, waar ik haar vriend Casper ontmoette. Ik vind het lastig uitleggen, maar er sloeg meteen een vonk over tussen ons drietjes. Er hing al die eerste avond een spanning. Het verwarde me behoorlijk.

“Ik vind het lastig uitleggen, maar er sloeg meteen een vonk over tussen ons drietjes”

Ik fantaseerde over Marilou terwijl ik nog nooit ook maar een keer met een vrouw gezoend had. Wat moest ik? Ik had mijn ex verfoeid vanwege zijn verliefdheid op een ander, nu werd ik verliefd op de vriendin van een – inmiddels – goede vriend. En tegelijkertijd liet Casper mij ook niet koud. Maar ja, ik kon hun relatie toch niet kapot maken?

Out of the box

Het is dat Marilou er als eerste over begon, anders had ik het voor altijd voor me gehouden, denk ik. ‘Ik ben verliefd op je’, zei ze. Ik schrok en gaf ik tranen toe dat ik ook gevoelens voor haar had. De emoties zaten behoorlijk hoog. Dat haar vriend mij ook vlinders in mijn buik gaf, liet ik achterwege. Dat kwam pas ter sprake toen we een week later met z’n drietjes waren.

We dronken een wijntje en werden steeds wat losser in wat we deelden. Marilou vertelde dat ze Casper had gezegd dat ze verliefd op me was. ‘Ik had dat al wel door’, nam Casper het gesprek over. En toen gebeurde dat wat ik nooit had durven denken: Casper zei dat hij hetzelfde had. Van pure stress schonk ik nog een glas wijn voor ons allemaal in; mijn eigen glas sloeg ik snel achterover. Ik moest echt een drempel over voor mezelf. Dit was zo out of the box.

“Het liep zo lekker tussen ons, dat we alle kritiek naast ons neer hebben gelegd en er vol voor zijn gegaan”

Die avond zoenden we, met z’n drieën. Casper en Marilou vroegen me te blijven slapen, maar daar was ik niet aan toe. Ik wilde het stap voor stap doen, niets overhaasten. Toch woon ik inmiddels bij hen in. Het liep zo lekker tussen ons, dat we alle mogelijke kritiek van de buitenwereld naast ons neer hebben gelegd en er vol voor zijn gegaan. Dat is voor mij niet zonder slag of stoot verlopen. Ik durfde mijn ouders niet aan te kijken toen ik het vertelde. ‘Meid, als jij maar gelukkig bent’, reageerde mijn vader. Mijn moeder sloot zich daarbij aan; ik was zó opgelucht.

Lees ook – ‘Mijn man wil samen oud worden, maar wel in aparte huizen. Zelfs nu we twee kinderen hebben’ >

Een groot gezin

Marilou en Casper hebben een tweeling van vijf. Ze hadden al een groot huis, waar ik zo bij in kon trekken met Lotte. We zijn one big happy family, waar mensen ongetwijfeld hun oordeel over hebben – een oordeel dat ik misschien ook wel had gehad voordat ik hierin stapte. We slapen in een enorm bed met z’n allen en hebben verder net zo’n gezinsleven als ieder ander, denk ik. Ook bij ons gekibbel over rondslingerende was en de boodschappen.

“We zijn one big happy family, waar mensen ongetwijfeld hun oordeel over hebben”

De eerste kerst die we samen vierden was magisch. Het stond zo haaks op de kerst ervoor. Als ik terugdenk aan hoe ik daar toen alleen met Lotte op de bank zat, schieten de tranen me nog in de ogen. Met Marilou en Casper hervond ik mijn geluk. We hebben kerstavond heel burgerlijk met z’n allen gegourmet en een kerstfilm gekeken. Op eerste kerstdag hadden we een berg cadeautjes onder de boom gelegd. Ik dacht echt nooit meer gelukkig te worden, maar een jaar later was het dus al zover.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.