‘Een romance met een jonge Spanjaard was precies wat ik nodig had’

19.05.2022 10:15

Janneke zat er helemaal doorheen na haar scheiding van haar dominante man. Ze boekte een vakantie naar Spanje en knapte er helemaal van op.

Janneke (36): “Natuurlijk vond ik Emiel jaloers, dominant en bij vlagen manipulatief. Mijn vriendinnen vond hij dom, o wee als ik te lang met een vader op het schoolplein praatte en over de kleinste dingen – hoe ik de kaas terugzette in de koelkast – kregen we knallende ruzie. Maar hij was een lieve vader voor onze zesjarige zoon en als je lang samen bent, bedek je veel met de mantel der liefde. Pas na onze scheiding merkte ik hoe verstikkend onze relatie was geweest.

Romance met een jonge knapperd

Hoe ik me altijd als vanzelfsprekend naar zijn wensen had gevoegd. En hoe me dat had uitgeput. Gelukkig wilden mijn ouders wel een week op mijn zoontje passen. Ik boekte een retreat in Spanje. Yoga op het strand, mediteren tussen de sinaasappelbomen. De eerste drie dagen heb ik vooral geslapen. De stress verdween uit mijn lichaam. Het klikte met mijn reisgenoten en langzaam kwam ik tot rust. En toen ontmoette ik Dario, de neef van mijn yogadocent. Mooie bos krullen, heldere ogen, brede lach. Maar ook: bijna tien jaar jonger dan ik. Toch konden we na de nodige biertjes onwijs lachen. En: hij luisterde naar mij, nam me serieus. Dat was ik niet gewend. Emiel walste overal overheen. De laatste drie nachten sliep ik niet meer alleen. Een romance met een jonge knapperd was precies wat ik nodig had.

Lees ook: ‘Mijn jongste kind is niet van m’n man, maar van mijn minnaar’ >

‘Ik kan de wereld aan’

Stralend stapte ik na die week weer op het vliegtuig. Mijn collega’s vroegen of ik een verjongingskuur had gedaan, vriendinnen wilden het adres van de finca hebben. Ik voelde me alsof ik de hele wereld aankon. Dario bleef door mijn hoofd spoken. Ondanks ons leeftijdsverschil, ondanks de afstand. En we hielden contact. Ik ben inmiddels al twee keer terug geweest in Spanje en volgende maand komt Dario naar Amsterdam.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >