‘Drie weken op vakantie? Dan vechten we elkaar de tent uit’

25.07.2023 14:54
ruzie op vakantie Beeld: Getty Images

Niet alles onder de zomerzon is altijd pais en vree. Dus delen deze ouders hun vakantie nét iets anders in dan gewoonlijk.

Abigail (29): “Ik viel op Marlon vanwege zijn onafhankelijkheid en vrije denken. Hij bij mij op precies hetzelfde. Zelfs sinds we kinderen (nu 3 en 5) hebben, behouden we onze eigen levens. We doen niet zo heel veel samen, behalve het zondagochtendontbijt op bed. Dan is het een chaos van hagelslag tussen de lakens, stoeipartijen en koffievlekken op het kussen en zijn we dolgelukkig met z’n allen.

“Drie weken op vakantie? Dan vechten we elkaar de tent uit”

Maar drie weken op vakantie en de hele dag op elkaars lip? Dan vechten we elkaar de tent uit. We hebben allebei veel ruimte nodig, en dulden beiden weinig kritiek op de omgang met onze kinderen. Marlon hanteert weinig regels, ik ben redelijk streng. Dat botst. Dus beperken we de vakanties tot een weekje; thuis hebben we het stukken leuker.”

Lees ook – Deze vakanties liepen uit op een ramp: ‘Na vijftienhonderd kilometer rijden moesten we ons hullen in regencapes’ >

Flippen om niks

Mees (34): “Eerlijk: mijn vriend Arend trekt het gewoon niet zo goed, een samengesteld gezin. Dat zijn we alleen in de vakanties en soms in het weekend; doordeweeks wonen we allebei in onze eigen huizen. Zelf vind ik het ook best pittig, zijn zonen van 10 en 12 drie hele weken samenbrengen met mijn kinderen van 6, 7 en 9, met name door andere opvoedopvattingen, onderlinge strubbelingen en soms tegenwerkende exen.

“Wij gedijen beter bij het normale leven”

Hoewel Arend het in de twee weekends per maand nog wel kan opbrengen om gezellig te blijven onder de spanningen die dat soms met zich meebrengt, in de vakanties is dat hem echt te veel. Dan ontploft hij al wanneer er een onvertogen woord valt over zijn kinderen of flipt hij opeens over de twintig paar schoenen in de gehuurde stacaravan. Wij gedijen beter bij het normale leven. Daarom ga ik deze zomer alleen met mijn kinderen op vakantie en hij met de zijne. Blijven mijn vriend en ik de rest van het jaar stukken gelukkiger van.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.