Wat die kinderen wel niet kosten: ‘Mijn zoon is echt een sloopkogel’

05.11.2023 07:11
vernielzucht kinderen Beeld: Getty Images

Je zou niet zonder kunnen, die mooie bloedjes van je, maar ze kosten ook een lieve duit. Vooral als ze in hun kinderlijke onschuld het een en ander de vernieling in helpen.

Kosten € 50

Annita (30): “We hadden een lamp boven de salontafel, de kap was van glas. Onze twee jongens (4 en 6) sloegen er een keertje op met trommelstokjes. Die lamp maakte zo’n lekker geluid. Maar daarop slaan mocht uiteraard niet. Toen ik de kamer binnenkwam en ze bezig zag, heb ik meteen ingegrepen en ze uitgelegd: ‘Trommelen doe je op een trommel, niet op de lamp.’ Ze hadden geen idee dat ze de lamp kapot konden maken.

Een dag later ging mijn man stofzuigen, hij schoof de salontafel opzij en stootte met zijn schouder tegen de lamp. Pats! De kap knapte. De jongens hadden er blijkbaar toch een barst in geslagen. Hun reactie: ‘Oooh, papa heeft de lamp stuk gemaakt.’ We hebben nog geprobeerd uit te leggen dat het kwam door hun getrommel een dag eerder, maar helemaal snappen deden ze het niet.”

Regenboogsmurf

Kosten € 59,50

Sam (35): “Zomaar mijn Dior-oogschaduw snatchen en over het hele gezicht smeren. Dat is wat mijn dochter Lieke (3) deed. Ze zag eruit als een soort regenboogsmurf, en was zelf apetrots op het resultaat. Die oogschaduw kon ik mooi weggooien. Jankennn…”

Lees ook – ‘Mijn dochter liet haar iPad kapot vallen en verzuchtte laconiek: ‘Even een nieuwe kopen” >

Sloopkegel

Kosten ongeveer € 1500 totaal

Tessa (36): “Mijn zoon Mattijs (8) is echt een sloopkogel, hij heeft al van alles en nog wat gesloopt in huis: een oude telefoon, iPads, kleding, een fiets… Ook is hij ooit met zijn handen door het raam van de achterdeur geknald. Ik was toen vooral heel erg blij dat hij niet gewond raakte.”

Ongelukjes

Kosten € 1350 (totaal)

Miriam (42): “Wat mijn vier kinderen allemaal wel niet gedaan hebben… Onze kat heeft een gebroken pootje opgelopen, hoe dat is gebeurd, weten we nog steeds niet. Krijt op de nieuwe bank, stift op de muur, stickers op de grond die we er met geen mogelijkheid af krijgen.

Het gevoel dat het mij gaf, al die kapotte spullen? Met het pootje van de kat was ik niet zo blij, natuurlijk. Maar de rest hoort een beetje bij het opgroeien van kinderen, denk ik dan maar. Ik heb vroeger zelf ook weleens wat kapotgemaakt. Ik heb mijn kinderen natuurlijk wel duidelijk gemaakt dat het niet oké is, maar ongelukjes gebeuren nu eenmaal.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.