‘Haar zoon loopt op eieren, doodsbang om iets te doen wat niet netjes is’

23.11.2022 12:37
negenjarige kind is bang verkeerd te doen Beeld: Unsplash

Dat het zoontje van een vriendin doodsbang was om iets verkeerd te doen vond Esther ronduit zielig. Tijd voor een avond zonder regels, dus.

Esther (29), moeder van Luuc (3).

“Vanuit het kinderdagverblijf van mijn zoon ontstond al snel een vriendinnenclubje. Nou ja, vriendinnen is een groot woord; het was meer een koffieclubje met vrouwen die allemaal hun eerste kind hadden gekregen en die op de vrije woensdagochtend samenkwamen. Speelochtend noemden we het, maar eigenlijk was het bedoeld om ervaringen uit te wisselen.

Lees ook – ‘Toedeledoki met al jullie wijsheden: ik kan mijn kind prima zélf opvoeden’ >

Ongevraagd advies

Inmiddels zijn onze kinderen drie en advies hebben we steeds minder nodig. Eén woensdagochtendmoeder geeft het desondanks nog altijd graag, en ongevraagd. Zo grijpt ze in wanneer mijn zoon met zijn handen eet en reikt hem vork en mes aan. Haar eigen zoon loopt op eieren, doodsbang om iets te doen wat niet netjes is. Dat kinderen beleefd zijn vind ik ook belangrijk, maar dit is ronduit zielig.

Een knalfeest

Toen haar zoon een nachtje bij ons logeerde omdat zijn ouders een weekend weggingen, heb ik alles uit de kast getrokken om er een knalfeest van te maken. Ik omwikkelde de eettafel met folie en liet ze met hun handen frietjes (fríetjes!) eten van de kale tafel, ze mochten allemaal een rondje vieze woorden roepen en toen ik ze naar bed bracht, hebben we keihard op de bedden gesprongen. Ik heb er nooit iets over terug gehoord, maar ik weet zeker dat hij de avond van zijn leven had.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.