‘Mijn zoon (6) vertikt het om te douchen, hoe goor we dat ook vinden’

21.12.2022 12:19
voordelen-koud-douchen

Wanneer het elke avond strijd en discussie is kun je soms maar beter een compromis sluiten met je kleine, zodat je allebei blij bent.

Joyce (37): “Jongste zoon (6) vertikt het om te douchen. Hoe goor zijn zus (9) en ik het ook vinden. Tandenpoetsen is een must, maar sinds een paar maanden laat ik hem ongewassen (‘Wel je handen!’) zijn nest in duiken. Hij zit namelijk op zwemles. Laat hem die douche dus maar lekker overslaan; van zwemmen word je ook schoon.”

Lees ook – Even geen regels: ‘Soms zitten mijn zonen gerust vijf uur achter elkaar op Fortnite’ >

Opruimen

Robert (43): “Ik kan twee dingen doen: of ik laat mijn oudste zoon (11) elke week onder veel ruzie en geschreeuw zijn kamer zelf opruimen of ik ga de discussie niet meer aan en laat hem zelf bepalen. Sinds dit schooljaar doe ik het laatste. Bij mijn dochter (8) is het altijd spic en span, onder het bed van mijn zoon groeien sindsdien culturen waar ik liever het bestaan niet van weet.

“Hij slaapt zelf tussen het zand en de kruimels”

Eens per twee weken komt de huishoudelijke hulp. Ik heb één regel: dan moeten alle grote oppervlakken als vloer en bureau vrij zijn. Dat betekent doorgaans dat hij alle rommel in een hoop op zijn bed kwakt. Klaag ik niet over; hij slaapt daarna zelf tussen het zand en de kruimels.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.