In samenwerking met Kek Mama

Zó vaak spelen Kek Mama-lezers samen met hun peuter

28.11.2019 12:40
spelen-met-peuter

Hoewel ruim 75 procent van de ouders elke dag wel een moment met hun peuter speelt, geeft 25 procent toe dit lastig te vinden: vooral tijdgebrek is een probleem. Dat blijkt uit een enquête van Kek Mama onder 749 lezers in samenwerking met fisher-price.

Toch geeft 98 procent van de respondenten aan dat ze het ook belangrijk vinden dat hun kind geregeld zelfstandig speelt.

 

Speelgoed

Leren delen? Creatief uitgedaagd worden? Ook dát is voor veel ouders van peuters een must. En fijn speelgoed kan hier volgens hen goed aan bijdragen: 65 procent vindt spelen met bijvoorbeeld poppen, auto’s en blokken goed voor de ontwikkeling van het kind. Voor ruim 60 procent hiervan is het een pré als het speelgoed milieuvriendelijk is.

 

Wonder Makers

Het mooie: met de Wonder Makers™ van fisher-price komen al deze punten aan bod. Het speelgoed stimuleert de fantasie en bestaat uit enkel milieuvriendelijk materiaal. Daarbij zijn de speelsets gemakkelijk met elkaar te verbinden, zodat je kind z’n creativiteit erin kwijt kan. Er zijn zo veel verschillende combinaties mogelijk, dat hij elke dag wel een nieuw huis, postkantoor of zelfs een complete stad kan bouwen. Of je nu alleen, of gezellig samen speelt.

 

Fisher Price vindt het belangrijk dat kinderen niet alleen plezier hebben aan speelgoed, maar er ook veel van leren. Het stimuleert de fysieke vaardigheden, de woordenschat én sociale en emotionele ontwikkeling: van blijdschap tot frustratie en jaloezie. Benieuwd welk speelgoed jouw kind kan helpen om zich al spelenderwijs te ontwikkelen? Bekijk hier welk speelgoed het beste bij jouw kind past.