Zó leert je kind spelenderwijs meer over politiek

03.03.2021 22:36
de_kieswijzer_voor_kinderen

Op woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Wil jij jouw kind – ondanks dat hij nog niet mag stemmen – wel al kennis laten maken met politiek? 

Vul dan samen de Kieswijzer voor Kinderen in – een leuk initiatief van weekkrant Kidsweek en tijdschrift Samsam voor kinderen van 8 tot 13 jaar.

 

Stellingen

De Kieswijzer voor Kinderen legt jouw kind twintig stellingen voor over belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals klimaat, economie, zorg en cultuur. Ook zijn er stellingen toegevoegd over thema’s speciaal voor kinderen (social media, pesten, kinderarbeid, school). Na het invullen zie je in één duidelijk overzicht welke politieke partij het beste bij de ideeën van jouw kind past.

 

Lees ook
80% van de ouders ervaart vergelijkingsstrijd met andere moeders over ontwikkeling kind >

 

Ingewikkeld

“De mensen in de politiek maken belangrijke besluiten over het leven van kinderen, maar maken politiek soms zo ingewikkeld dat kinderen het niet altijd kunnen volgen”, zegt Wytze Walstra (20), een van de bedenkers van de kieswijzer. “De Kieswijzer voor Kinderen is geschreven in een taal die voor hen wel begrijpelijk is. Zo willen we laten zien dat politiek ook heel leuk kan zijn.”

 

Begrijpelijke taal

Henrike van Gelder, hoofdredacteur Samsam en Kidsweek: “Het is ontzettend leuk om te zien dat de politieke partijen de moeite hebben genomen hun politieke standpunten te herschrijven in begrijpelijke taal. Wij zijn ontzettend trots dat we met dit unieke project de krachten van twee ambitieuze studenten en onze mooie merken kunnen bundelen.”

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >