vergelijkingsstrijd

Word jij ook moe van dat eeuwige vergelijken met anderen? Die vraag stelden we, samen met SIRE, in deze poll. De resultaten* liegen er niet om: ruim 80% van de Kek Mama lezeressen geeft namelijk aan een vergelijkingsstrijd te ervaren tussen moeders, als het gaat om de ontwikkeling van hun kinderen.

Ook zegt bijna een kwart (24%) te voelen dat het succes en de populariteit van hun kind afstraalt op de eigen status.

 

'Alles moet perfect'

Eerder bleek al uit onderzoek** van SIRE dat 63% van de Nederlanders inschat dat anderen hun leven mooier voordoen dan het werkelijk is. Tanja Jess, moeder van Billy (13) en Bobby (9), weet er alles van: “Alles moet perfect, maar van wie eigenlijk? De maatschappij legt het ons op en we doen er zelf net zo goed aan mee. Als we niet kunnen voldoen aan al die verwachtingen, levert dat een gevoel van falen op. Daardoor ontstaat onderlinge concurrentie tussen moeders. Het gras is niet altijd groener bij die andere moeder, het is gewoon een andere kleur groen.” Tanja pleit dan ook voor een groter gevoel van saamhorigheid: “Laten wij als moeders samen een prachtig grasveld vormen en elkaar juist versterken in plaats van beconcurreren!”

 

Voor wie?

Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de SIRE campagne ‘Voor wie doe jij het eigenlijk’? Volgens SIRE is de oplossing trouwens heel eenvoudig: sta eens wat vaker stil bij de vraag voor wie jij dingen doet. Werk je zo hard omdat je het zelf leuk vindt, of wil je alleen maar succesvol overkomen bij anderen? Zit je kind op pianoles omdat hij daar zoveel plezier aan beleeft, of omdat je dan goede sier maakt bij vrienden? Heeft je dochter CITO training omdat zij of jij graag wil dat ze naar het Gymnasium gaat? Natuurlijk is het prima om het beste uit je kind te willen halen, en ook met ambitie is niets mis. Maar soms is het goed even stil te staan bij de vraag: voor wie doe jij het eigenlijk? We worden namelijk het gelukkigst als we dingen doen die we echt zelf willen. Succesvol zijn voor anderen, daar schiet niemand wat mee op.

 

 

Meepraten?

SIRE roept mensen op online mee te praten over dit onderwerp door gebruik te maken van #voorwie. Meer info? Kijk op voorwie.nl.

 

* Online vragenlijst op de website van Kek Mama onder 1916 lezeressen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met SIRE.
** DVJ Insights, kwantitatief onderzoek/0-meting.

 

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >