‘Mijn kind zag beeltenissen van mijn overleden vader’

27.10.2023 13:07
kind zag overleden opa Beeld: Getty Images

Slecht slapen door ‘mensen’ op de slaapkamer die op nachtelijk bezoek komen. Niet alles wat kinderen zeggen kun je afdoen als ‘een levendige fantasie’.

Lisette (47), moeder van Abigail (14):

“Mijn dochter is altijd een slechte slaper geweest. Ze sliep laat in en soms was ze midden in de nacht klaarwakker. Ik probeerde van alles: nachtlampje, warme melk, melatonine, lavendel op kussens en eerst in bad… niks hielp. Drie jaar na het overlijden van mijn vader vertelde Abigail dat ze ’s nachts bezoek kreeg. Ze was toen een jaar of negen. Zij zei dat er ‘mensen’ op haar kamer waren, niet dat het mijn vader was, omdat ze bang was dat ik daar verdrietig van zou worden.

Lees ook – Spooky: ‘Mijn kind praat met geesten’ >

En nu allemaal opsaliën

Pas tijdens een ouder-kind tekenworkshop, waarop mijn tekencoach opmerkte dat mijn dochter erg spiritueel was, voelde Abigail zich al kleurend vrij genoeg om haar ervaringen te delen. Zij zag beeltenissen van mijn vader, mijn oma en iemand die ze niet kende.

“We hebben haar op het hart gedrukt dat zij tegen de geesten mag zeggen dat het háár kamer is”

Ze sliep destijds in een hoogslaper, maar dat voelde onprettig, alsof ze op een stevige manier werd geknuffeld. We hebben toen een normaal bed gekocht, haar kamer met salie gereinigd, stenen gezocht om haar tot rust te brengen. Maar bovenal hebben we haar op het hart gedrukt dat zij tegen de geesten mag zeggen dat het háár kamer is, dat zij niet de hele tijd op haar hoeven te letten en mogen vertrekken. Nu slaapt ze weer rustig, dus ik denk dat het geholpen heeft.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.