Beeld: ANP/Evert Elzinga
Beeld: ANP/Evert Elzinga

Prachtig nieuws voor Sophie en Xander de Buisonjé: het stel verwacht – met hulp van een draagmoeder – een tweede kind.

“Ik ben ongelooflijk dankbaar dat wij op deze manier toch nog een kindje kunnen krijgen’’, vertelt Sophie aan Lindanieuws. In 2013 werd er een semi-goedaardige tumor bij Sophie geconstateerd en om die reden raadde de dokter een tweede zwangerschap af. Bij een nieuwe zwangerschap kon de tumor namelijk terugkomen en groter worden. Sophie en Xander besloten een Amerikaanse draagmoeder in te schakelen. “We zijn nu zeventien weken in verwachting en kunnen het kindje als het goed is in februari ophalen.”

 

'Gek dat iemand anders mijn kindje draagt'

Sophie moest wel even wennen aan het idee van een draagmoeder. “De baby is 100% van ons, maar het blijft gek dat iemand anders mijn kindje draagt. En ik ben er ook achter dat die hormonen, waar ik tijdens mijn vorige zwangerschap soms een hekel aan had, wel degelijk een functie hebben. Ik mis het directe contact wel, de connectie met mijn kindje en dat ik het voel groeien. En doordat ik al eens zwanger ben geweest, weet ik ook precies wat ik mis.”

 

Verschil maken

De draagmoeder van de baby woont in Amerika, waar Sophie en Xander haar ontmoet hebben. Ze Skypen regelmatig met haar. Het draagmoederschap is in Nederland nog steeds een taboe, vindt Sophie. “Op iedere hoek van de straat kun je joints kopen en abortus laten plegen, maar toch plaatsen veel mensen vraagtekens bij deze manier van zwanger worden.” Met haar bijzondere verhaal hoopt Sophie verschil te maken.

Sophie en Xander zijn al ouders van de 6-jarige Dex. Xander heeft ook nog zoon Sem uit zijn eerdere relatie met Wendy van Dijk.

Bron: Lindanieuws.nl

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.