Dít zijn wereldwijd de populairste voorleesboeken voor het slapengaan

08.06.2022 12:36
leuke_boeken_voor_kleuters

Je kunt nog zoveel voorleesboeken in de kast hebben, maar uiteindelijk grijp je toch naar dezelfde verhaaltjes. Nog wat inspiratie nodig? Met déze voorleesboeken – de favorieten van ouders wereldwijd – scoor je zeker punten.

Benieuwd wat wereldwijd de populairste voorleesboeken zijn? Beddenfabrikant Sleepseeker zocht het voor je uit. Conclusie: klassiekers blijven een hit. We zetten een paar van deze tijdloze voorleesboeken op een rij. 

Roodkapje

Dit verhaal kun je inmiddels vast dromen, maar om de boel even op te frissen: onderweg naar haar zieke oma komt Roodkapje de Boze Wolf tegen. En terwijl hij Roodkapje afleidt, sluipt hij het huis van oma binnen. Hoe zal dat aflopen…

 Scoor ‘m hier

Rupsje Nooitgenoeg

Nog zo’n favoriet: Rupsje Nooitgenoeg. Als de rups uit het ei komt, begint-ie met eten. En eigenlijk stopt hij daar niet mee tot hij een vlinder wordt. Dit prentenboek mag niet ontbreken in je boekenkast.

 Bestel dit boek 

Max en de Maximonsters

We zeiden het toch? Ken je klassiekers. Als Max zonder eten naar bed moet, groeit er plotseling een bos in zijn kamer. Per zeilboot vertrekt hij naar het eiland waar de Maximonsters wonen. De monsters zijn vreselijk, maar Max weet ze te temmen. Hij wordt verkozen tot koning, maar voelt zich toch wat eenzaam…

Dit voorleesboek wil ik 

Lees ook: 5x waarom het voorlezen van je kind een leuke (en gezonde) gewoonte is

Draak Dries

Op de drakenschool leert Dries om een grote vuurspuwende draak te worden. Maar dat wil niet echt lukken… Gelukkig krijgt Dries hulp van een meisje die hem verzorgt als het misgaat. En wat blijkt? Ze vormen een perfect team.

Bestel ‘m hier

De Grote Vriendelijke Reus (GVR)

Al heel wat generaties zijn voorgelezen uit dit boek van Roald Dahl. Als Sofie niet kan slapen, kijkt ze door het raam naar buiten. Daar staat ze plotseling oog in oog met een reus, die haar ontvoert. Maar deze reus blijkt niet eng, maar hartstikke aardig te zijn. Je weet wel: de Grote Vriendelijke Reus

 Dit boek vindt mijn kind leuk

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.