Waarom kinderen elkaar op deze basisschool geen ‘BFF’ mogen noemen

08.05.2018 15:01
basisschool-kinderen-mogen-elkaar-geen-bff-noemen

Op de Pentucket Workshop basisschool in Amerika mogen kinderen elkaar geen ‘BFF’ (best friend forever) noemen. Moeder Christine Hartwell vindt dit belachelijk, maar volgens leraren heeft de school daar een goede reden voor.

Het zou andere kinderen namelijk buitensluiten.

 

Verdrietig

“Onzin. Ik wil dat mijn kind haar gedachten en gevoel op een gezonde manier kan en mag uiten, zoals ieder kind dat zou moeten kunnen”, vertelt Christine aan The Independent. Haar vierjarige dochter kwam vorige maand verdrietig thuis toen ze haar klasgenoot op school geen ‘beste vriend(in)’ mocht noemen.

 

Lees ook
Vrolijke opvoedtantes Els en Do over liegende schoolvriendjes >

 

Brief met regels

Maar toen Christine vervolgens naar directeur Ben Thomas ging om verhaal te halen, hoefde ze op begrip niet te rekenen: in plaats van de boel te sussen, stuurde hij een brief met de nieuwe regel naar alle ouders. Hierin stond dat de school vaker heeft meegemaakt dat er door de term groepjes en buitenbeentjes ontstonden. Thomas: “Kinderen mogen wel zeggen dat ze goede vrienden hebben, maar niet een ‘beste’ vriend. Dit kan voor kinderen behoorlijk confronterend zijn en net zoveel pijn doen als pesten.”

 

Nieuwe school

Christine trekt zich tot op heden niets van deze woorden aan: ze is op zoek naar een nieuwe school voor haar dochter.

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >