‘Ik heb me aangemeld als vrijwilliger om sneller van de hockeyclub wachtlijst te komen’

16.04.2023 06:38
sportclub vrijwilliger wachtlijst Beeld: Getty Images

Soms moet je het slim spelen om van die ellelange wachtlijst af te komen. Want geef toe: er zit heel wat vriendjespolitiek in die sportclubjeswereld.

Lily (33), moeder van Zeno (11), Zil (9) en Zoë (3):

“Als je het heel sec bekijkt, dan zou je kunnen zeggen dat ik het bed ingedoken ben met de coach van mijn jongens om hen te verzekeren van een plaats in een van de topteams. Zelf leg ik het liever iets anders uit.

Win-winsituatie

Ik ben single, hij is single en geen onaardige vent om te zien – en we deden niemand kwaad. Bovendien was het een warme, broeierige avond toen hij langswipte om de plannen voor het nieuwe seizoen te bespreken én waren we flink aangeschoten van de rosé.

“Beide zoons spelen nu in selectie-elftallen van een van de beste voetbalclubs van de stad”

Positief effect van die wilde nacht is dat mijn beide zoons nu in selectie-elftallen spelen van een van de grootste en beste voetbalclubs van de stad. Of dat zonder mijn aandeel ook het geval zou zijn, durf ik echt niet te zeggen. Ik heb er in elk geval geen spijt van en mijn jongens zijn blij en trots op zichzelf.”

Lees ook – Kinderen mogen zelf een sport uitkiezen: dít vinden jullie >

Soms moet je creatief zijn

Melany (37), moeder van Willem en Florine (13):

“De aanwas van jeugd in onze gemeente is hoog en de goed aangeschreven hockeyclub is redelijk klein. Toen we twee jaar geleden naar het Gooi verhuisden, kregen we direct te horen dat het lastig zou worden om lid te worden. Zeker omdat we een tweeling hebben: dat zijn dus twee plaatsen in dezelfde leeftijdsklasse.

Mijn man en ik zijn gaan zoeken naar mogelijkheden om versneld van de wachtlijst af te komen. Met mijn marketingachtergrond heb ik me aangemeld als vrijwilliger om eventuele pr-zaken op me te nemen. Mijn man regelde een riante sponsordeal voor renovatie van het clubhuis. Wonder boven wonder werd er na de winterstop tóch een plek voor onze kinderen gevonden.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.