Verwenmoeder: ‘Als ik ga koken hou ik rekening met iedereen’

17.01.2023 13:27
elke avond verschillende maaltijden koken Beeld: Getty Images

Even geen zin in gezeur of genieten van de gezelligheid: deze moeders knijpen nog wel eens een oogje dicht wanneer het op hun kinderen aan komt.

Linda (41): “Volgens mijn kinderen, vier pubers en een dreumes van één, ben ik echt een verwenmoeder. Als ik ga koken hou ik rekening met iedereen, ook al is het bij ons in theorie ‘eten wat de pot schaft’. Vriendjes mogen altijd blijven eten of logeren. Als de kinderen willen, verbouw ik zonder problemen de woonkamer om er een bioscoop van te maken.

“We hebben een huishouden van Jan Steen en het is hier altijd een zoete inval”

We hebben een huishouden van Jan Steen en het is hier altijd een zoete inval. De kinderen helpen mee, vriendjes en vriendinnetjes ook. Een paar keer per jaar organiseren we een ja-dag. Dan kan en mag echt alles. Taart als ontbijt, bijna alles shoppen wat je leuk vindt, uit eten, afhaaleten of gourmetten, lang opblijven, filmmarathon, heel de dag snoepen, spontaan naar een pretpark… Nu lijkt het overigens net of we een dikke bankrekening hebben, maar dat is niet zo hoor. We genieten gewoon heel erg van de gezelligheid.”

Lees ook – Mariëtte: ‘Verwennen we onze kinderen niet een beetje te veel?’ >

De keuken plunderen

Maria (44): “Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen gezond eten, maar Max (8) denkt daar anders over. Hij scharrelt overal en nergens eten vandaan, vooral aan het eind van de middag, dan hoor ik van alles kraken in de keuken. Om ruzie te voorkomen laat ik hem gaan – zelfs als ik weet dat hij daarna tijdens het avondeten te weinig en ongezond eet. Ik heb geen zin in gezeur op dat moment, zeker niet als ik zelf ook hangry ben.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.