Kort lontje: ‘Ik trok zijn knuffel uit zijn vuistje en gooide ‘m in de prullenbak’

30.04.2023 06:21
knuffelbeer in prullenbak Beeld: Getty Images

Je geduld wordt flink op de proef gesteld, wanneer je kinderen elkaar de hersenen inslaan op de achterbank of maar niet stoppen met zeuren en zuigen. En dan verliest zelfs de meest barmhartige moeder weleens haar geduld.

Claudia (33), moeder van Koen (7) en Tycho (5):

“Ik heb een kort lontje, dat weet ik zelf ook wel. Waar ik vooral slecht tegen kan, is het gekissebis tussen mijn zoons. En dan mag ik nog blij zijn als het alleen bij woorden blijft, want als ze de kans krijgen vliegen ze elkaar in de haren. Het liefst als ze samen in de auto zitten. Meestal koel ik mijn woede door de autodeur keihard dicht te smijten, die lijkt er speciaal voor gemaakt.

Boontje komt om z’n loontje

Vorige week reed ik met de jongens naar mijn ouders, toen Tycho een tekening voor oma uit de handen van Koen griste en kapotscheurde. Zo gemeen. Ik nam de afslag, stopte bij een benzinestation, trok Tycho’s dinosaurus uit zijn vuistje en gooide hem in de eerste de beste prullenbak. Achteraf vond ik mijn reactie een beetje overtrokken, maar het gekke is: het heeft wel geholpen. Sinds ik hem het ‘boontje komt om z’n loontje’-principe heb geleerd, is Tycho een stuk beter te pruimen.”

Lees ook – Geduld verloren: ‘Mama, niet wegrijden zonder mij!’ >

De auto uit

Menno (39), vader van Isabel (8):

“In de auto op weg naar Frankrijk gedroeg Isabel zich onmogelijk. Zeuren en zuigen, tot ik er helemaal klaar mee was. Ik heb haar aan het begin van een parkeerterrein de auto uit gezet en pas vijf minuten later weer opgepikt. De rest van de reis was ze poeslief.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.