Beeld: Getty
Beeld: Getty

Die dure pop waar je kind nooit naar heeft omgekeken, dat autootje waar je zoon zich plots te oud voor voelt of die speelgoedcomputer die al snel vervangen werd voor een mobieltje. Lever het in en geef een ander kind ook een fijne pakjesavond.

Kun je nog zulke mooie cadeaus geven, soms kijken ze er amper naar om. Zonde. Aan speelgoed mankeert niks, behalve dat je kind er (ineens) niet zo veel mee heeft. Omdat er een ander, toffer cadeau kwam, of omdat ze er echt gewoon te groot voor zijn geworden. Misschien heb jij wel zulk speelgoed in een hoekje op zolder? Weggestopt in dozen die pas open gaan om te kijken wat er ook alweer inzat. 

Liedje voor Sinterklaas

Volgende maand komt er weer flink wat speelgoed bij voor de meeste kinderen. Blij pakken ze het uit en dankbaar zingen ze een liedje voor Sinterklaas. Maar er zijn ook kinderen die niets hebben om voor te zingen. Voor wie een groot cadeau er dit jaar echt niet inzat. Die stil blijven als andere kinderen tijdens het kringgesprek vertellen wat zij voor Sinterklaas kregen. In Nederland zijn er zo'n 421.000 arme kinderen, aldus Het Nationaal Fonds Kinderhulp. Jij kunt deze kinderen helpen door speelgoed waar jouw kind niet meer mee speelt in te leveren. Zo kunnen ook zij in het kringgesprek na pakjesavond enthousiast vertellen over hun prachtige cadeau.

Inleveren

Bij elke vestiging van Albert Heijn kun je tot 27 november je oude speelgoed inleveren. Zorg ervoor dat het schoon en compleet is, haal batterijen uit elektronisch speelgoed en lever geen knuffels in, in verband met hygiëne. Albert Heijn regelt samen met lokale goede doelen dat het speelgoed op de juiste plek terecht komt. Mooie actie!

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.