Beeld: Getty
Beeld: Getty

Die dure pop waar je kind nooit naar heeft omgekeken, dat autootje waar je zoon zich plots te oud voor voelt of die speelgoedcomputer die al snel vervangen werd voor een mobieltje. Lever het in en geef een ander kind ook een fijne pakjesavond.

Kun je nog zulke mooie cadeaus geven, soms kijken ze er amper naar om. Zonde. Aan speelgoed mankeert niks, behalve dat je kind er (ineens) niet zo veel mee heeft. Omdat er een ander, toffer cadeau kwam, of omdat ze er echt gewoon te groot voor zijn geworden. Misschien heb jij wel zulk speelgoed in een hoekje op zolder? Weggestopt in dozen die pas open gaan om te kijken wat er ook alweer inzat. 

Liedje voor Sinterklaas

Volgende maand komt er weer flink wat speelgoed bij voor de meeste kinderen. Blij pakken ze het uit en dankbaar zingen ze een liedje voor Sinterklaas. Maar er zijn ook kinderen die niets hebben om voor te zingen. Voor wie een groot cadeau er dit jaar echt niet inzat. Die stil blijven als andere kinderen tijdens het kringgesprek vertellen wat zij voor Sinterklaas kregen. In Nederland zijn er zo'n 421.000 arme kinderen, aldus Het Nationaal Fonds Kinderhulp. Jij kunt deze kinderen helpen door speelgoed waar jouw kind niet meer mee speelt in te leveren. Zo kunnen ook zij in het kringgesprek na pakjesavond enthousiast vertellen over hun prachtige cadeau.

Inleveren

Bij elke vestiging van Albert Heijn kun je tot 27 november je oude speelgoed inleveren. Zorg ervoor dat het schoon en compleet is, haal batterijen uit elektronisch speelgoed en lever geen knuffels in, in verband met hygiëne. Albert Heijn regelt samen met lokale goede doelen dat het speelgoed op de juiste plek terecht komt. Mooie actie!

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >