Terug naar school: ‘Sindsdien check ik alle vakantiedata wel drie keer’

30.08.2023 05:56
schoolspullen

Het zal je maar overkomen: na zes weken heerlijk mijmeren er per ongeluk nog een extra weekje zomervakantie aan vastplakken.

Florine (36), moeder van Lotte (5) en Olivier (3):

“Bij het boeken van acht dagen Griekenland verbaasde ik me al over het bedrag. Om ons heen hoorde ik ­andere ouders klagen over de hoogseizoentoeslagen en ‘het ­betalen van de hoofdprijs’. Ik vond het allemaal eigenlijk wel meevallen.

Dat was niet zo gek, want ik had precies de week ná de grote vakantie geboekt. De retourdatum in september klonk laat, maar ik had goed geteld, dacht ik. Wij als regio zuid hadden ook als laatste zomervakantie, dus het klopte vast wel. Niet dus.

Wel goedkoop

Terwijl wij onze koffer uitpakten op de hotelkamer, appte de moeder van Lottes vriendin of we maandag samen met haar naar school zouden fietsen. Eh? Nee, dan lag ik met mijn billen op het strand van Kos! Uiteindelijk heb ik de juf vanaf ons vakantieadres gebeld en mijn excuses gemaakt.

Lotte zou in oktober pas 5 worden en was officieel nog niet leerplichtig, dus we hoefden geen boete te vrezen. Maar slordig was het wel én jammer voor Lotte die die week ook meteen het eerste schooluitje miste.”

Lees ook – Blij dat je kind na de zomervakantie weer naar school gaat? Dít vinden jullie >

Lange vakantie

Chantal (41), moeder van Jaimy (21), Mike (18), Gus (11) en Jaxx (5):

“Hoe het me lukte? Denk een kwestie van verstrooidheid gemixt met ADHD. Of gewoon een echte Chantal-actie. Het overkwam me in een ver verleden, bij de oudste twee kinderen. In mijn agenda had ik de verkeerde datum gezet van de eerste schooldag, namelijk één week later.

In die tijd was sociale media niet zo hot en werd je er niet met vlaggen op Facebook aan herinnerd dat de vakantie voorbij was. Ook had ik weinig sociale contacten op school, dus niemand die me ­waarschuwde.

“Ik genoot van – naar wat ik dacht – de laatste week uitslapen”

Ik genoot van – naar wat ik dacht – de laatste week uitslapen. Tegen tien uur belde de school; waren mijn jongens misschien ziek? Ik was echt stomverbaasd: welnee, hoezo, het is toch nog vakantie? Wat een blunder! Uiteindelijk heb ik de kinderen dinsdag met veel excuses weer gebracht. Bij de jongste twee check ik sindsdien alle vakantiedata wel drie keer.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.