Spook in huis: ‘Mijn zoon wees angstig naar de lege, donkere hoek’

30.10.2022 09:39
spooky kind praat met geesten l1 Beeld: Unsplash

Met nog maar een paar woorden tot zijn beschikking angstig naar het lege trapgat wijzen en gillen. Niet alles wat kinderen zeggen kun je afdoen als ‘een levendige fantasie’.

Anouk (29), moeder van Axel (3): 

“Axel was net twee en kon een paar woordjes zeggen toen hij rechtop in zijn ledikant stond en met zijn vinger richting trapgat wees: ‘Die mama, die.’ Hij keek er heel angstig bij. Ik zag echter niks. Hij begon steeds luider te gillen: ‘Die, die, nee!’

“Mijn man en ik zagen niks, maar onze twee katten schijnbaar wel”

De volgende avonden herhaalde het ritueel zich. Mijn man en ik zagen niks, maar onze twee katten schijnbaar wel. Zij staarden naar dezelfde donkere hoek.

Lees ook – ‘Mijn zoon krijgt ’s nachts bezoek van een onzichtbaar meisje’ >

Ongewenste gast

Ineens herinnerde ik me dat de mensen van wie wij dit huis onlangs hadden gekocht hun dochter kort ervoor hadden verloren. Waaraan weet ik niet. Ik geloof wel in het bovennatuurlijke, dus ik vroeg Axel: ‘Zie jij een mevrouw?’ Hij knikte van ja. Ik weer: ‘Moet mama zeggen dat die mevrouw weg moet?’ Hij heel hard: ‘Ja vrouw weg!’

“Raar, maar waar, sindsdien heeft Axel nooit meer geroepen”

Met hem op mijn arm ben ik naar het trapgat gegaan en heb hardop gevraagd of ze ons huis wilde verlaten, omdat ze mijn kind bang maakte. Raar, maar waar, sindsdien heeft Axel nooit meer geroepen.”

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2022.

 

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.