In samenwerking met Kek Mama

Spontane foto’s van je gezin maken: zó doe je dat

06.09.2022 15:36
Canon Powershot PX spontane foto's

Eerlijk is eerlijk: je maakt waarschijnlijk niet zo snel foto’s van jezelf of je kinderen als jullie gewoon een beetje in huis aan het rommelen zijn. Terwijl dát juist vaak waardevolle momenten zijn. Hoe leuk is het dan om toch zulke spontane kiekjes te kunnen maken? Kek Mama’s Lisa probeerde het uit met de nieuwe Canon PowerShot PX en is enthousiast.

“Wanneer denk je er nou aan om foto’s te maken van de huiselijke momenten – dingen als samen knutselen, koekjes bakken, voorlezen of in de zandbak spelen? Ik nooit, eerlijk gezegd. Ja, het is een ander verhaal als ik op vakantie of uit eten ga – dan pak ik mijn telefoon er vaak genoeg bij voor een leuk gezinskiekje. Maar thuis word ik al snel ingehaald door de waan van de dag. Bovendien is er niet altijd iemand thuis om zulke foto’s te maken. Best jammer, eigenlijk. Want dát zijn juist de fijne, kneuterige en intieme momenten met mijn dochters.

Canon Powershot PX spontane foto's

In het moment blijven

Ik dacht hier trouwens pas over na toen ik de mogelijkheid kreeg om de Canon PowerShot PX te testen. Het toestel is als een soort fly on the wall die de belangrijke momenten in het leven van je gezin vastlegt. Hoe het werkt? Na installatie plaats je het apparaat op een centrale plek in de ruimte waar je opnames wil maken. Het slimme apparaatje zoekt naar gezichten en maakt automatisch mooie, scherpe foto’s op de juiste momenten, bijna zonder dat je het doorhebt. Ik vind het een topuitvinding: niet alleen heb je je handen vrij, ook kun je helemaal ‘in’ het moment met je kind blijven zitten – pak je je camera erbij, dan wordt dat moment toch een beetje verstoord. Let trouwens wel even op waar je hem neerzet, want hij maakt leuke geluidjes – en da’s maar al te verleidelijk voor grijpgrage kinderhandjes.

De Powershot PX is trouwens ook een uitkomst op verjaardagen; ik hoef namelijk geen fotograaf te spelen én kom zelf ook nog eens op de foto. En zeg nou zelf: uiteindelijk is het veel leuker om spontane foto’s van de kinderen te hebben dan de verplichte ‘big smiles’ die ze opzetten zodra ze een camera zien.”

Canon Powershot PX spontane foto's

Kies voor gemak

De Canon PowerShot PX is gemakkelijk te installeren en te bedienen met je telefoon. Je kunt handmatig foto’s en video’s maken of hem op de automatische stand zetten. De camera detecteert gezichten en maakt foto’s op de juiste momenten op hoogwaardige kwaliteit. In de bijbehorende gratis app worden alvast de beste shots voor je geselecteerd. Dat scheelt eindeloos scrollen. Hij werkt ook nog op spraakfunctie. Dankzij de Wireless Webcam Utility kun je hem bovendien als webcam gebruiken.

ONTVANG € 100 KORTING OP DE POWERSHOT PX OP CANON.NL/STORE MET DE KORTINGSCODE KEKMAMAPX

Canon Powershot PX spontane foto's