In samenwerking met Kek Mama

Spelen zonder troep? Dít speelgoed moet je hebben

17.10.2022 13:14
speelgoed

Ja, natuurlijk mogen kinderen troep maken; een spic en span huis blijkt na de komst van koters vaak een onhaalbare droom. Toch zijn er momenten dat je even geen puf/tijd/zin hebt in een ontplofte woonkamer. En dan komt dit speelgoed wel heel goed van pas.

Met Kinetic Sand (het speelzand dat enkel aan zichzelf plakt) knutselt je kind er namelijk op los zonder dat er ook maar een zandkorrel over tafel vliegt. En helemaal fijn: dankzij de enorme keuze aan figuurtjes stimuleert het de motoriek, fantasie én creativiteit.

Betoverende kleuren

Neem bijvoorbeeld de eenhoornbakkerij of het eenhoornkoninkrijk. Door de betoverende kleuren en tools zijn deze sets een feest voor de unicorn-gek. Of wat dacht je van de ijstraktatiespeelset met drie verschillende kleuren geurend zand, gereedschap, vormpjes en toppingaccessoires? Hiermee waan je je tussen alle regenbuien door in één klap in zomerse sferen.

Je veegt het zo bij elkaar

Fantastisch voor kinderen dus, en in het kader van ‘what’s in it for me’: doordat Kinetic Sand alleen aan zichzelf plakt, veeg je het in een handomdraai bij elkaar. Zo weet je zeker dat je niet na drie weken nog steeds verdwaald zand in alle hoeken van het huis vindt.

99 procent natuurlijk

Ook als er een beker drinken overheen valt, is er geen man overboord: laat het even drogen en je kunt het gewoon weer gebruiken. Daarbij is het zand 99 procent natuurlijk én droogt het – in tegenstelling tot klei – niet uit, waardoor je kind er jaren mee kan blijven spelen. Scheelt jou weer in de portemonnee.

Win-win

Kortom; leuk voor je kind en lekker praktisch voor jou. Benieuwd naar alle speelsets van Kinetic Sand? Je vindt ze hier.