‘Waar we ook zochten in de Spaanse supermarkt, mijn zoon was niet te vinden’

16.08.2023 07:38
Kind kwijt vakantie Spanje Beeld: Getty Images

De grote verdwijntruc is een kunst die elk kind lijkt te beheersen, tot veel stress en hartkloppingen van de ouders.

Anieke (31): “Wij waren in Spanje op ­vakantie en samen met mijn vriendin, haar dochter en mijn zoon Dalika (4) ging ik boodschappen doen bij de plaatselijke ­supermarkt. Dalika houdt ervan op onderzoek uit te gaan en ik laat hem altijd een beetje vrij. Hij zoekt mij dan regelmatig op en dat gaat altijd goed. Maar uitge­rekend hier, in Spanje, terwijl ik geen Spaans spreek, raakte ik hem kwijt.

Lees ook – Advies van een moeder: dít moet je doen als je je kind kwijtraakt >

Nieuwe amigo

We zochten bij de snoepafdeling, het chipspad. Waar we ook zochten, in de winkel was hij niet te vinden. We riepen inmiddels zo hard, dat mensen in de winkel vroegen wat er aan de hand was. Dalika was voor het laatst gezien bij de klapdeurtjes, bij de ingang van de winkel. Ja hoor, bleek hij buiten naast een zwerver te zitten, lekker te chillen op de stoep. Hij had dorst en de vriendelijke man had hem een flesje Yakult gegeven.

“Ik was maar wat opgelucht dat hij zo goed op mijn zoon had gelet”

Ik vroeg Dalika: ‘Hé, is dat je nieuwe vriend? Wat is dat voor lekkers?’ Ze hadden samen zitten kletsen en hij had zijn laatste drankje aan Dalika gegeven. We zijn de winkel ingegaan om een lekker lunchpakket voor de man te kopen. Hij was er erg blij mee, en ik was maar wat opgelucht dat hij zo goed op mijn zoon had gelet.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45