Thelma vergat haar kind in een winkel: ‘Ineens hoorde ik: ‘Mevrouw, uw baby!”

26.09.2022 11:30

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Thelma (30), getrouwd met Hans (37), moeder van Oscar (1).

“De eerste weken na de bevalling van Oscar, moest ik echt niet aan seks denken. De verzorging van de baby slokte me op en ook voor Hans was het nieuw en onwennig. Elke avond vielen we doodmoe naast elkaar in slaap.

Oscar was een maand oud toen het me aanvloog: zou ik nu alleen nog moeder-moeder zijn en seks nooit meer belangrijk vinden? Daar was ik te jong voor, en bovendien waren wij te pril samen. Ik ben van origine Zweeds en ontmoette Hans op de eerst dag van mijn vakantie in Nederland. Een halfjaar later bleek ik zwanger te zijn.

Lees ook: ‘Ik werd lijkwit, ineens was mijn baby weg’

Heft in eigen hand

Ik besloot het heft in eigen hand te nemen. Om in de stemming te komen ging ik naar een herenondergoedwinkel om een superzachte Italiaanse onderbroek voor Hans te kopen. Met Oscar in de wagen bekeek ik op mijn gemak de collectie en vroeg een verkoopster om hulp. Samen vonden we een sexy zijden slip.

Vergeten

Toen ik die had betaald en de winkel al even had verlaten, hoorde ik geschreeuw achter me. De aardige verkoopster was mij al een paar blokken hijgend en gillend achterna gerend: ‘Mevrouw, uw baby, uw baby!’ Pas toen besefte ik dat ik Oscar had achtergelaten. Het zullen misschien een paar minuten zijn geweest, maar ik kon wel door de grond zakken. Met het schaamrood op de kaken nam ik de kinderwagen met mijn kind weer over. Geen idee of de verkoopster me veroordeelde – ze liet niets merken. Oscar sliep gelukkig als een roos.

Pas een paar weken later heb ik het aan Hans durven vertellen, toen ik hem die onderbroek gaf. Gelukkig kon-ie erom lachen, maar ik heb me daarna nog regelmatig afgevraagd of ik wel geschikt was als moeder.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.