Sinterklaas-missers: ‘Hij wees naar de Sint en gilde: ‘Hé, maar dat is mijn papa!”

29.11.2023 12:44
beste moment leeftijd waarheid Sinterklaas Beeld: Shutterstock

Er kunnen wat dingen misgaan tijdens die decembercocktail van verwachtingen, hyperenthousiaste kinderen en de bomvolle planning. En dan is het maar hopen dat je kind niet teveel door heeft.

Sarah (35), moeder van Demin (6):

“Mijn man zou zich op zijn werk hullen in een sinterklaaskostuum en zo cadeaus uitdelen aan alle kinderen van werknemers van zijn bedrijf. Een andere collega vergezelde hem als roetveegpiet. Ze zagen er schitterend en onherkenbaar uit. Helaas niet voor onze zoon Demin. Schallend door de ruimte vol kinderen, wees hij naar de Sint en gilde: ‘Hé, maar dat is mijn papa!’”

Piet in quarantaine

Maxime (37), moeder van Loïs (10), Ties (8) en Thorre (6):

“Op de hockeyclub van mijn dochter werden ouders gevraagd die zich wilden verkleden als Sinterklaas en Piet, als verrassing voor de kleintjes. Mijn man en ik hadden ons aangemeld en kregen prachtige outfits aangemeten die we thuis stiekem konden aantrekken terwijl onze eigen ‘believers’ niet thuis waren.

“Er zat niks anders op dan het hele feest af te blazen”

We kregen wel als dringend advies ons eerst thuis te testen op corona. Prima, geen probleem. Vlak voordat we ons zouden omkleden, stopten we allebei een staafje in de neus. We waren stomverbaasd toen we twee streepjes zagen verschijnen. We hadden geen klachten, waren niet verkouden en voelden ons totaal niet ziek. Er zat toch niks anders op dan het hele feest af te blazen.

Lekker zuur

Er waren zo een-twee-drie geen vervangers en die mochten bovendien niet met ons of de kostuums in contact komen, want wij moesten per direct in quarantaine. Een hoop gedoe en totaal overbodig, zo bleek na drie (!) contratesten. We hadden helemaal geen Covid. Blijkbaar was de verse jus d’orange die we een paar seconde ervoor hadden gedronken de boosdoener. Scheen iets met zuurgehalte te zijn, waardoor de test vals positief uitsloeg. Maar toen we dat ontdekten, was het al te laat. Minstens dertig kinderen waren zwaar teleurgesteld.”

Lees ook – ‘Help ik mijn kind vlak voor of ná Sinterklaas uit de droom?’ >

Dubbelganger

Sharon (31), moeder van Midas (8) en Merel (6):

“Drie jaar geleden vierden we pakjesavond bij mijn ouders. Oma had voor de gelegenheid al in juni een Sinterklaas besteld, maar had daar nooit een bevestiging van gehad. Ze hoefde niet vooraf te betalen en kon ook niet meer vinden bij wie ze de sint had geboekt. Ze nam aan dat er een fout was gemaakt en zocht een nieuwe goedheiligman.

“Twee minuten later werd er weer hard op de deur geklopt”

Die kwam, keurig op tijd, en alle zeven kleinkinderen waren zwaar onder de indruk. Twee minuten later werd er weer hard op de deur geklopt. Mijn vader liep naar de voordeur en kon nog net op tijd de huiskamerdeur dichtdoen, want daar stond de in juni geboekte Sinterklaas met twee pieten. Opa drukte de beste heren de 50 euro in handen die het bezoek zou hebben gekost en kon hen nog net op tijd wegkrijgen, voordat de kinderen kwamen vragen wie er aan de deur stonden.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.