Sinterklaas-horror: ‘Mijn kleuter kotste over zijn tabberd’

19.11.2023 08:19
Sinterklaas Beeld: Shutterstock

Sinterklaas, het is de leukste tijd van het jaar. Als het niet eindigt in drama, tenminste.

Henriëtte (37), moeder van Birgit (5) en Timo (4):

“O, wat had-ie er zin in. Weken voor de intocht van Sinterklaas had Timo al het hele speelgoedboek van de speelgoedwinkel uitgeknipt en er verlanglijstjes van samengesteld. De nacht voor het sinterklaasfeest van mijn werk kon hij nauwelijks slapen. Timo – misselijk van de pepernoten en stijf van de spanning – mocht als eerste op schoot komen.

De sint had zijn eerste vraag nog niet gesteld, toen Timo van spanning zijn hele kostuum onder kotste. En toen moesten de kinderen van de rest van mijn collega’s nog. Snoetenpoetsers van aanwezige moeders en zakdoekjes boden uitkomst, maar die zurige tabberd kon direct door naar de stomerij. Ik weet nog niet of wij dit jaar opnieuw aanwezig zijn.”

Lees ook – ‘Onze dochter is de enige in de klas die gelooft in Sinterklaas’ >

Baard op half zeven

Cheyenne (31), moeder van Lizzy (2).

“De huidtape onder de baard van Sinterklaas was niet van beste kwaliteit, ontdekte mijn dochter toen de goedheiligman langskwam in het winkelcentrum. Lizzy was net een jaar, en werd meteen door de pieten uit het publiek gevist om op schoot te komen.

De ingehuurde fotograaf drukte net af, toen Lizzy grijnzend ‘die!’ riep, en een flinke ruk gaf aan het witte haar. Met een pijnkreet en zijn baard op half zeven, duwde Sinterklaas haar gegeneerd terug in mijn armen. De foto hebben we nooit te zien gekregen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.