Sara’s editorial: clubjes

12.08.2015 14:54
Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: clubjes.

 

Maandag: vioolles. Woensdag: yoga. Donderdag: zwemles. Zaterdag: voetbal. Ik werd al moe bij het zien van het to dolijstje van de dochter van een vriendin. Ko was pas twee en ik wist zeker: zo gaan we dat dus niet doen.

Intussen is Ko na vier keer gestopt met zwemles. Hij dacht dat-ie wilde, maar nadat hij zich drie van de vier keer met frisse tegenzin in z’n zwembroek liet hijsen om te leren drijven, gaven we het op. Als hij niet wil, dan niet. (Ik ben vroeger na een jaar met tegenzin pianolessen ook gestopt. Om later weer te beginnen en door te gaan tot aan de vooropleiding conservatorium, waarna ik er tot verdriet van m’n pianoleraar alsnog mee stopte.) Ook de met enthousiasme gestarte circuscursus vond Ko na een halve dag ‘superstom’. Daar kom ik mooi vanaf. Dacht ik.

Maar nu: Ko heeft al zo’n zes keer gezegd dat hij echt op zwemles wil, wat ook moet. Die circusschool, die wil hij nu ook weer. En de laatste dag van de Avondvierdaagse – die ik tot dan toe buiten de deur had weten te houden – riep hij: ‘Mam, volgend jaar wil ik ook!’ Voetballen doen we op straat, leek mij uitstekend. Maar inmiddels denk ik: die ochtenden langs de lijn die me altijd als horror in de oren klonken, zijn zo erg nog niet als je toch om half zes uit je bed wordt getrommeld door een baby die wil spelen.

En dus begin ik het nieuwe schooljaar met goede voornemens. Die zwemles eindelijk regelen. Kijken of de circusschool nog niet failliet is. Aan die Avondvierdaagse moet ik ook geloven. En een piano in huis halen. Heb ik ook weer eens iets dat op een hobby lijkt. En dan hopen dat Ko het ziet zitten – heeft-ie in elk geval een ‘clubje’ waarvoor ik niet hoef te chauffeuren.

SARA

Sara van Gorp (41) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (5) en Toon (1).

De moeder van journalist Saskia Smith vond vervelen ook een leuke sport. Saskia is intussen zelf twee kinderen verder en vraagt zich af of het een clubje minder mag zijn. Klik hier om meer te lezen van hoofdredacteur Sara.

 

Tijdelijke aanbieding: Neem nu een abonnement op Kek Mama en krijg een gratis tas naar keuze >