Pyjama aan, gordijnen dicht: het is Nationale Binnenspeeldag

25.10.2018 10:25
nationale-binnenspeeldag

Op zaterdag 27 oktober roepen Playmobil en Nickelodeon alle ouders en kinderen in Nederland op om één dag binnen te spelen. ‘Want naast dat het heerlijk is om ongestoord in pyjama te kunnen blijven, is spelen belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.’

En tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat 40% van de ouders vindt dat zij op weekdagen eigenlijk te weinig tijd met hun kinderen doorbrengen.

 

‘Lachen, stoeien’

Als kinderen alleen spelen, speelt 54% het liefst met speelgoed. Gevolgd door knutselen en kleuren, online filmpjes en series kijken en kinderprogramma’s kijken op tv. “Maar kinderen vinden het vooral geweldig om samen met jou als ouder te spelen”, zegt opvoeddeskundige Eva Bronsveld. “Samen gek doen, lachen, stoeien, of juist heel serieus en geconcentreerd aan een project werken; kinderen genieten daar ontzettend van. Daarnaast zien ze weer een heel andere kant van jou als ouder waardoor jullie relatie zich zal verdiepen.”

 

Lees ook
Het kan: een stijlvolle speelhoek in de woonkamer >

 

Inspiratie

Meedoen aan de Binnenspeeldag is eenvoudig: leg de mobiele telefoon weg, doe iets makkelijks aan, haal lekkere dingen in huis, trek al het speelgoed uit de kast, bouw een fort van kussens en dekens en maak er een feest van. Inspiratie nodig? Hier vind je de leukste binnenspelletjes voor kinderen – hoef je daar ook niet over na te denken.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >