In samenwerking met Kek Mama

Deze superfeestelijke ontbijttrifle is perfect voor Pasen en maak je in een handomdraai

04.04.2022 16:00

Pasen en feestelijk ontbijten met familie gaan hand in hand. Van gekookte of gebakken eieren tot aan paasbrood of lekkere taart: je kunt het zo uitgebreid maken als je wil. Ook dit verrukkelijke paasgerecht mag niet aan je eettafel ontbreken. Je maakt het (zelf of met je kind) in een handomdraai, het ziet er fantastisch uit en is ook nog eens hartstikke gezond.

Dit heb je nodig:
  • 1 vanillestokje
  • 4-6 eetlepels ahornsiroop
  • 1 liter volle yoghurt Biologisch PLUS of plantaardige yoghurt
  • 3 passievruchten
  • ½ zakje ontbijtverrijker cranberry & pitten (à 200 g)
  • 300 g krokante muesli rode vruchten (pak 600 g)
  • 400 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 250 g blauwe bessen
  • Glazen schaal

Aan de slag:

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg en de ahornsiroop door de yoghurt. Halveer de passievruchten en hou één helft achter voor de garnering. Schep de pulp eruit en roer door de yoghurt. Verdeel 1/3 van de yoghurt over de schaal. Bestrooi met ontbijtverrijker en muesli.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en snijd grotere in partjes. Verdeel 1/3 van de aardbeien, frambozen en bessen over de muesli. Herhaal dit nog twee keer en eindig met fruit en de achtergehouden passievrucht.

Tip:

Minder gezond maar wél extra feestelijk? Kruimel een verbrokkelde chocoladereep eroverheen.

De lekkerste recepten voor jou

Nog meer fijne recepten? Hier vind je ideeën voor een lekker en gezellig Pasen. Van ontbijtjes met een eitje tot aan wentelteefjes. En voor de paasbrunch: wat dacht je van gevulde eieren, gerechtjes met avocado of een verfrissende smoothie? Er valt kortom genoeg te kiezen.

Bestel je Paasboodschappen

Fijn: in het uitgebreide paasassortiment van PLUS vind je alles voor een vrolijk Pasen. Van paasontbijt en paasdiner tot aan borrelhapjes. Ook vind je al je paasboodschappen voor een gourmetavond of een ontspannen koffiemomentje. Laat Pasen maar komen.