Pasen en feestelijk ontbijten met familie gaan hand in hand. Van gekookte of gebakken eieren tot aan paasbrood of lekkere taart: je kunt het zo uitgebreid maken als je wil. Ook dit verrukkelijke paasgerecht mag niet aan je eettafel ontbreken. Je maakt het (zelf of met je kind) in een handomdraai, het ziet er fantastisch uit en is ook nog eens hartstikke gezond.
Lees verder onder de advertentie
Dit heb je nodig:
1 vanillestokje
4-6 eetlepels ahornsiroop
1 liter volle yoghurt Biologisch PLUS of plantaardige yoghurt
3 passievruchten
½ zakje ontbijtverrijker cranberry & pitten (à 200 g)
300 g krokante muesli rode vruchten (pak 600 g)
400 g aardbeien
250 g frambozen
250 g blauwe bessen
Glazen schaal
Aan de slag:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg en de ahornsiroop door de yoghurt. Halveer de passievruchten en hou één helft achter voor de garnering. Schep de pulp eruit en roer door de yoghurt. Verdeel 1/3 van de yoghurt over de schaal. Bestrooi met ontbijtverrijker en muesli.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en snijd grotere in partjes. Verdeel 1/3 van de aardbeien, frambozen en bessen over de muesli. Herhaal dit nog twee keer en eindig met fruit en de achtergehouden passievrucht.
Tip:
Minder gezond maar wél extra feestelijk? Kruimel een verbrokkelde chocoladereep eroverheen.
De lekkerste recepten voor jou
Nog meer fijne recepten? Hier vind je ideeën voor een lekker en gezellig Pasen. Van ontbijtjes met een eitje tot aan wentelteefjes. En voor de paasbrunch: wat dacht je van gevulde eieren, gerechtjes met avocado of een verfrissende smoothie? Er valt kortom genoeg te kiezen.
Lees verder onder de advertentie
Bestel je Paasboodschappen
Fijn: in het uitgebreide paasassortiment van PLUS vind je alles voor een vrolijk Pasen. Van paasontbijt en paasdiner tot aan borrelhapjes. Ook vind je al je paasboodschappen voor een gourmetavond of een ontspannen koffiemomentje. Laat Pasen maar komen.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten. Deze week Ilonka, die haar baby te weinig in bad doet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
De polyamoureuze relatie van Michelle Bollen (32), Koen en Jacqueline van Pelt (37) is ten einde. En dat hakt erin. Op Instagram deelt Michelle een emotioneel bericht waarin ze haar gevoelens over de breuk én haar nieuwe leven als co-ouder beschrijft.
Er is de laatste tijd best wel wat te doen over kinderen op televisie. Een huis vol doet hier ook aan mee en dat is best problematisch, zegt gezinstherapeut Kimberley Roerdink tegen Veronica Superguide.
Breaking news uit de baktent: Heel Holland Bakt Kids krijgt een nieuw jurylid. Dat maakt Omroep MAX vrijdag bekend. Janny van der Heijden (71) gaat het stokje doorgeven aan niemand minder dan de 38-jarige presentator Nick Toet.