Helse playdates: ‘Nee, je kan niet bij me spelen want mijn moeder haat jou’

30.10.2022 16:07
playdates moeder huilt Beeld: Unsplash

Wanneer je jouw ongenoegen de wereld in gooit kunnen er altijd een paar kleine oren zijn die deze maar al te gevoelige informatie op kunnen vangen.

Richella (37), moeder van twee zoons van 6 en 4.

“Mijn oudste zoon Finn heeft veel leuke vriendjes, maar Luuk is daar niet een van. Altijd als hij hier komt, werkt hij me binnen twee minuten op de zenuwen. Hij is brutaal, trekt alle kasten overhoop, heeft de neiging voortdurend met een irritant stemmetje te praten en als ik hem ergens op aanspreek, kijkt hij me alleen maar aan met een blik van: had je wat?

Komen spelen

Zijn moeder is echt een leuk mens, ik zal dan ook niet tegen haar zeggen dat ik Luuk het liefst zie vertrekken. Nu hoeft dat ook niet meer, want Finn heeft in al zijn eerlijkheid mijn mening al aan Luuk meegedeeld. ‘Nee, je kan niet bij me spelen want mijn moeder haat jou’, zei hij aan het einde van de schooldag, toen Luuk in het bijzijn van zijn moeder vroeg of hij met ons mee mocht.

“Zijn moeder is echt een leuk mens, ik zal dan ook niet zeggen dat ik Luuk het liefst zie vertrekken”

‘Nou Finn, wat zeg jíj nou?’ probeerde ik de boel nog te redden, maar het kwaad was al geschied. Ik schaamde me dood. Het ergste was dat Luuks moeder begon te huilen, omdat hij inmiddels bijna nergens mag spelen. Ik heb iedereen maar mee naar huis genomen en Luuks moeder en ik hebben een lang gesprek gehad. Sindsdien speelt Luuk hier maximaal één keer per week en gedraagt hij zich wonder boven wonder een stuk beter dan eerst.”

Lees ook – ‘Het vriendje van mijn zoontje (4) bleek een enorme etter’ >

Wat een saaie boel

Nina (40), moeder van een dochter van 6.

“Else, het vriendinnetje van mijn dochter, staat zo ongeveer elke dag bij ons voor de deur. Daar had ik even geen zin in en daarom had ik tegen haar gezegd dat we de hele zaterdag weg waren, op familiebezoek. De volgende dag kwamen we Else met haar ouders op straat tegen. ‘Hoe was het gisteren?’ vroeg de moeder. Voor ik antwoord kon geven, zei mijn dochter: ‘Saai, we waren de hele dag thuis en mama zei dat Else niet mocht komen spelen, omdat ze daar geen zin in had.’”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.