In plaats van een verjaardagsfeestje geven: doe dít met je kind

31.08.2019 21:53
verjaardagsfeestje

Natuurlijk is het leuk om de verjaardag van je kind te vieren. Maar je kunt beter iets anders doen dan een feestje geven, vindt moeder en blogger Wendy Wisner.

Een feestje kost immers ook de nodige voorbereiding en uiteindelijk altijd meer geld dan je denkt. Slingers, taarten, cadeaus: noem alles maar op. Wendy: ‘Ik zeg altijd tegen mezelf: ik doe het voor mijn kinderen. En ik doe alles voor ze. Maar uiteindelijk zijn ze zelf ook zenuwachtig en is het op de dag zelf ook altijd wel een keer huilen. Er is altijd een teleurstelling, er is altijd iets niet goed.’

 

Lees ook
Meisje krijgt ontroerend verjaardagscadeau >

 

‘Een nachtje weg’

Dus heeft Wendy een plan: ze gaat de verjaardag van haar zoon niet meer vieren. ‘ We gaan iets samen doen in plaats van een feestje geven. Een nachtje weg met zijn allen. Daar geef ik dan liever het geld aan uit en het is een herinnering die hem voor altijd bijblijft. Dat we voor zíjn verjaardag naar Disney zijn gegaan, bijvoorbeeld’.

 

‘Een grote belevenis’

Ze laat haar kind iets leuks uitkiezen, het liefst dichtbij huis, en dan boekt ze een hotel. ‘Een nachtje weg is een grote belevenis voor een kind. Dat blijft hem beter bij dan kaarsjes op een taart uitblazen in de tuin met zijn vriendjes erbij. Het voelt als een avontuur voor jonge kinderen. Dat geef ik hem liever dan allerlei dure cadeaus. Ervaringen maken hem rijker dan nieuw speelgoed’. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >