‘Papaklas’ bereidt vaders voor op het vaderschap

04.04.2016 13:09
Bron: AD.nl, Marco Okhuizen Bron: AD.nl, Marco Okhuizen

Veel aankomende vaders weten niet goed wat ze kunnen verwachten van het vaderschap en hoe ze in sommige situaties moeten reageren. Sander de Heer (41) en Floris Regouin (39) kwamen daarom met het idee om een ‘papaklas’ op te richten.

Het onderscheid maken tussen een hydrofiele doek en een theedoek, het uitzoeken van de juiste kinderwagen of het kiezen van een babynaam. Niets blijft onbesproken tijdens de Papaklas. En dat is maar goed ook, vindt Sander de Heer. ‘Vaak denken mannen: het gaat vanzelf. Ze hebben het er niet over met vrienden, het is niet stoer om in de kroeg over luiers of commodes te praten. En dan staan mannen tijdens de bevalling langs de zijlijn. Terwijl ze veel meer kunnen. Het gaat alleen niet helemaal vanzelf’, aldus Sander aan het AD.

Beide mannen hadden zelf beter voorbereid willen zijn toen hun partner beviel. Met de ‘papaklas’ willen de ervaringsdeskundigen aankomende vaders voorlichten, vooral om te voorkomen dat ze in paniek raken of zich overbodig gaan voelen. Gelukkig is er dus nu de papaklas. En met wat bier en chips wordt het nog een gezellige boel ook.

Meer lezen? Klik hier. Inschrijven voor de papaklas? Klik hier.