kraamcadeaus onder 25 euro
Beeld: Shutterstock

Is je zus of vriendin zwanger? Check dan dit lijstje met de leukste kraamcadeaus die ook nog eens fijn zijn voor je portemonnee.

Als een familielid of één van je beste vriendinnen net bevallen is, kun je niet wachten om de baby te gaan bewonderen.
Sommige kersverse gezinnen laten het kraambezoek allemaal apart langskomen, anderen kiezen ervoor om na een aantal weken een kraamfeest te geven voor familie, vrienden en misschien collega’s.

Article continues after the ad

Waar jij ook voor wordt uitgenodigd, je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen. Een cadeau is onlosmakelijk verbonden met kraambezoek.
Als het om een eerste kindje gaat, kun je de kersverse ouders blij maken met allerlei items. Denk aan luiers (zoals een luiertaart), hydrofiele doeken, kleding of een knuffeltje voor de kleine.

Gaat het om een tweede, derde of vierde kind? Dan wordt het een stukje lastiger, want grote kans dat de ouders al die spullen natuurlijk al hebben.
In dat geval zou je iets leuks kunnen laten ontwerpen in de stijl van het geboortekaartje, zoals bijvoorbeeld een blokkentoren of een stoeltje met de naam van de baby. Denk ook vooral aan de broer(s) of zus(sen) en neem daar ook een kleinigheidje voor mee.

Zoek je een leuk kraamcadeau dat niet alleen praktisch, maar ook betaalbaar is? Wij verzamelden de leukste items onder de vijfentwintig euro voor je:

 

Badjas

leukste-kraamcadeaus-onder-25-euro

Het eerste badje: een spannend moment voor iedere baby. Daarna kan hij in deze heerlijk zachte badjas lekker bijkomen op schoot van papa of mama.

De badjas heeft een capuchon en een striklint.

Koop ‘m hier.

 

Douchewant

leukste-kraamcadeaus-onder-25-euro

Bij een eerste spruit is de kans groot dat de kersverse ouders deze douchewant nog niet hebben. En hoewel hij er misschien wat vreemd uit ziet, is-ie onmisbaar. Zodra je eenmaal met je baby onder de douche gaat staan, blijft die dankzij de want stevig en zonder geglibber in je armen liggen.

Koop de want hier, in één van de acht verschillende kleuren.

 

Bekers

leukste-kraamcadeaus-onder-25-euro

De meeste visite zal kleding of speelgoed geven dat van pas komt in de eerste maanden. Jij loopt met deze schattige bekers van Liewood alvast op de zaken vooruit, maar dan heb je wél een uniek cadeau. Zodra de kleine eenmaal zelf gaat leren drinken is dat in deze siliconen bekers een feestje.

Bestel ze hier.

 

Lees ook:
Wat móet je met deze (wel heel) aparte kraamcadeaus? >

 

Invulboek

leukste-kraamcadeaus-onder-25-euro

Van het eerste tandje tot het eerste lachje: in dit boek kunnen de ouders iedere mijlpaal tijdens het eerste jaar van hun baby vastleggen. Juist omdat het zo persoonlijk is, kan dit cadeau ook prima voor een volgend kind. 

Koop het boek hier.

 

Mijlpaaldeken

leukste-kraamcadeaus-onder-25-euro

Over mijlpalen gesproken: iedere maand is het tijd voor een klein feestje, want de baby groeit het eerste jaar als kool. En hoe leuk is het voor de ouders om iedere maand een foto te maken, zodat ze bij de eerste verjaardag van hun spruit kunnen zien hoe hij veranderd is?

Dat kan een normale foto zijn, maar een serie in dezelfde stijl is natuurlijk wel zo fraai. Bijvoorbeeld met deze mijlpaaldeken met lieve olifantjes.

Koop ‘m hier.

 

Boek voor mama

leukste-kraamcadeaus-onder-25-euro

Iedereen die voor het eerst moeder wordt, is zo groen als gras. En dan kun je wel een beetje hulp gebruiken. Dit boek – van drie ervaringsdeskundigen – loodst je op een eerlijke en humoristische manier door de borstvoeding, gebroken nachten en andere ‘problemen’ heen.

Een musthave als je zus of beste vriendin net haar eerste bevalling achter de rug heeft.

Koop het boek hier.

 

Voetafdruk

leukste-kraamcadeaus-onder-25-euro

De handjes en voetjes van de baby zijn na de geboorte zo ienieminie-klein, dat de ouders zich al snel niet meer kunnen voorstellen hóe klein ze in het begin precies waren. Geef je ze dit pakket cadeau, dan kunnen ze zelf een kleiafdruk maken van alle teentjes en vingertjes en die in een fotolijst bewaren: een prachtige herinnering voor later.

De fotolijst wordt geleverd met klei, een roller en instructies.

Bestel ‘m hier.


 

Nog meer inspiratie voor een leuke kraamtijd?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >