Overal slijm: ‘En nou die troep mijn huis uit’

20.12.2022 12:21
Overal slijm Beeld: Getty Images

Als de hoeveelheid slijm in je huis de pan uit rijst en De Grote Slijmfilms er niets bij zijn, wordt het tijd voor drastische maatregelen.

Aletta (42): “Boris (7) was jarig en had aan zo ongeveer iedereen slijm gevraagd. Het kwam in alle soorten en maten ons huis binnen; met glitters, zonder glitters, ontzettend vloeibaar, een stuk compacter. En er waren ook mensen die een leuk alternatief hadden gevonden in magnetisch zand of klei.

Kortom: alles wat je als ouder niet in je huis wil hebben hadden we ineens in grote hoeveelheden. Ik zag het met lede ogen aan, maar je kind zijn cadeaus afpakken doe je ook niet natuurlijk.

Lees ook – ‘Ze had stiekem slijm gemaakt en dat verborgen. Er stond een dikke laag schimmel op’ >

Slijmmixer

In de weken die volgden stapelde het ene slijm/zand/kleidrama na het andere zich op. Ik bleef stofzuigen. Boris ging de boel mixen. Of er iets mee doen in onze wasbak in de badkamer, waardoor we een behoorlijke verstopping kregen. Er ging een potje open in bed. En hij nam het mee naar buiten en vervolgens weer mee naar binnen, waardoor het slijm vol zand, takjes en andere rommel kwam te zitten.

“De druppel kwam toen hij het voor elkaar kreeg de hond er helemaal mee onder te krijgen”

Voor mij kwam de druppel toen hij het voor elkaar kreeg de hond er helemaal mee onder te krijgen. ‘En nou die troep mijn huis uit’, heb ik geroepen. Boris was in tranen, ik ook. Wat een rommel. We hebben samen iets echt leuks in de speelgoedwinkel uitgezocht en ik heb een levenslang verbod op het zelfs maar het woord slijm ingesteld.”

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.