Huilt je baby heel erg veel en heeft hij buikkrampen, nekpijn of andere lichamelijke klachten? Dan kun je een bezoekje aan een osteopaat overwegen. Wat die voor je kan betekenen, leggen we je uit.
Lees verder onder de advertentie
Osteopathie is een behandelmethode waarbij met de handen klachten worden verholpen, door de natuurlijke lichaamsfuncties te herstellen. Zo worden weefsels die vastzitten bijvoorbeeld versoepeld en losgemaakt.
Bij welke klachten ga je met je baby naar een osteopaat?
Als je denkt dat je baby fysiek last heeft gehad van de bevalling, kun je dit laten beoordelen door een osteopaat. Bij een normale, voorspoedige bevalling zal dit niet snel het geval zijn, maar wel als er complicaties waren tijdens je bevalling. Denk bijvoorbeeld aan een vacuümverlossing, als je baby als sterrenkijker ter wereld is gekomen of als je bijvoorbeeld een weeënstorm hebt gehad.
In dit soort gevallen is de kans groot dat je baby meer druk heeft moeten opvangen dan normaal en dat hij daar na de bevalling fysieke klachten door heeft. Denk aan nekpijn en buikkrampen. Ook kun je merken dat je baby zich vaak overstrekt, schrikkerig gedrag vertoont of niet graag op zijn rug ligt.
Al dit soort klachten kunnen ook een andere oorzaak hebben. Dus het is verstandig om eerst met je kleintje naar de huisarts te gaan. Die kan je eventueel doorverwijzen naar een osteopaat.
Hoe verloopt een osteopatische behandeling?
Een osteopaat werkt alleen met zijn handen. Je kind krijgt dus geen medicatie en er komt een apparatuur aan te pas. Met zachte technieken, een soort massage, laat de osteopaat de verschillende weefsels in het lichaam van je kleintje ontspannen. Op die manier krijgt het lichaam de natuurlijke beweeglijkheid weer terug.
Lees verder onder de advertentie
Je baby zal de behandeling niet als onprettig ervaren. De meeste baby’s vinden de bewegingen heel ontspannen. Meestal zijn drie tot zes consulten voldoende om de klachten te verminderen.
Wil je weten waar in jouw buurt een goede, geregistreerde osteopaat te vinden is? Kijk dan hier.
Nu de meivakantie achter de rug is, gaat het snel: nog maar twee maanden en dan begint de zomervakantie. Gaan jullie dit jaar voor weekje zon, zee en strand in Spanje of met de auto naar Zeeland? De eerste vraag die opborrelt bij het zoeken naar een vakantie is vaak: wat mag het kosten?
Je zegt “nee”, zij horen “misschien”. Jij dacht dat jij de ouder was, maar sinds deze kleine in je leven is, lijkt het alsof jíj bij hém op tijd naar bed moet. Herkenbaar? Dan heb je misschien een kind met een van deze sterrenbeelden – geboren bazen met een flinke wil.
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoontje (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Je denkt misschien dat een relatie zomaar eindigt, maar het tegendeel is waar. Onderzoekers ontdekten dat het einde meestal al jaren van tevoren zichtbaar is – in twee duidelijke fases.
Anouk (35) is samen met met Laurens (37) en moeder van Cato (6) en Emma (4). Haar schoonouders nemen haar dochters bijna elke maand naar een theatervoorstelling of pretpark, terwijl haar eigen ouders het geld hier niet voor hebben. Moet ze ingrijpen om scheve gezichten te voorkomen?
Elsemieke (31) is samen met T (32), moeder van twee zoontjes (4 en 1,5) en redacteur bij Kek Mama. Chaotisch, chronisch moe en heeft een brein met 46 tabbladen tegelijkertijd open. Probeert rust in de chaos te vinden, maar met drie mannen in huis is die rust ver te zoeken.