‘Bleek dat opgesloten jongetje op de wc mijn kind te zijn’

02.08.2023 23:24
Aisha Scheuer pretpark speeltuin Beeld: Unsplash

Een gezellig dagje uit in eigen of buitenland, blijkt je kleine draak ineens in geen velden of wegen te bekennen. Probeer dan maar eens niet in paniek te schieten.

Janneke (29): “We waren met drie kinderen in een pretpark en hadden het gezin opgesplitst. Mijn man was met de oudste op stap, ik met de middelste en jongste. De middelste, Bart (5), moest even naar de wc. Het was vlakbij, dat kon hij wel even in zijn eentje doen.

Ik wachten, wachten. Waar blééf hij nou? Na een poosje kwam mijn man met hem aangelopen. Hij zei: ‘Ik ging naar de wc, stond er een man tegen een dichte deur te praten. Bleek dat er een jongetje op de wc zat die de deur niet openkreeg. Snikken, dat kind. Dus ik geef die man aanwijzingen hoe hij die jongen kon helpen, komt nota bene Bart naar buiten.’”

Lees ook – Dít zijn de leukste onbekende pretparken in Nederland >

Lekker rustig hier

Kelly (35): “Afgelopen zomer waren we met mijn familie en vrienden in Spanje, een grote groep van zestien volwassenen en vijftien kinderen. We besloten om met z’n allen gezellig uit eten te gaan aan de kleine boulevard. Er zat alleen een stoepje tussen het strand en het restaurant, dus de kinderen konden lekker op het strand spelen terwijl wij in het restaurant zaten.

“In blinde paniek rende ik alle restaurants en het strand af, terwijl ik zijn naam bleef gillen”

Mijn oom besloot met alle kinderen een ijsje te halen bij de supermarkt twee deuren verderop, wij borrelden verder. Maar toen ze terugkwamen, was Lev (4) er niet bij. In blinde paniek rende ik alle restaurants en het strand af, terwijl ik zijn naam bleef gillen. Iedereen zocht mee.

Toen ik na tien tergend lange minuten terugkwam in het restaurant, kwam een van mijn nichtjes aangelopen met mijn zoon in haar hand. Bleek dat hij helemaal niet mee was gegaan om een ijsje te halen. Hij zat gewoon ‘even rustig te poepen’.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.