‘Op vakantie hanteren we een ruimere schermtijd’

02.07.2022 14:31
schermtijd vakantie telefoon Beeld: Getty Images

Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Zo ook Kim (38), moeder van Belle (10).

“Voor haar tiende verjaardag kreeg Belle – naast wat andere kleine cadeautjes – mijn oude iPhone. Ze smeekte er al tijden om en al haar vriendinnen hadden er een. We maakten wel één afspraak: haar schermtijd zouden we instellen tussen half vier en zes, dus precies na schooltijd. Buiten die tijd kan ze wel bellen, sms’en en muziek afspelen.

Lees ook: ‘Hoe moet ik mijn kinderen opvoeden in het gebruik van een smartphone?’ >

Slot erop

Tot nu toe levert het zelden discussie op. En op vakantie hanteren we ruimere tijden, dan mag ze ook eerder op haar telefoon, of ’s avonds. Maar daar moet ze eerst om vragen, waarna mijn vriend en ik de schermtijd kunnen aanpassen via onze eigen telefoons. Ideaal. Niet alleen omdat wij dan ook eens ongestoord vakantie kunnen vieren, maar vooral omdat Belle dan even verplicht tot rust komt, tussen het ravotten op de camping door.”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.