Nachtbrakers: ‘Als een soort exorcist stond hij in het hoekje van mijn slaap­kamer’

07.10.2023 05:09
nachtbraker naast bed Beeld: Getty Images

Allemaal leuk en aardig, dat die kleine rakkers zelf hun bed uit kunnen. Tot die nachtbraker in het midden van de nacht doodstil naast je bed staat.

Danielle (37), moeder van Bram (3) en Gijs (1):

“Van baby af aan is Bram een goede slaper, maar sinds kort kan hij zelf uit zijn bed komen. Op zich handig, maar niet om vier uur ’s nachts zoals laatst toen mijn man een weekendje weg was.

Als een soort exorcist stond hij in het hoekje van mijn slaap­kamer. Met mijn -6 en zonder lenzen in, schrok ik me helemaal de tandjes toen ik hem ineens zacht ‘mamaaaa…’ hoorde fluisteren. De rest van de nacht heb ik geen oog meer dichtgedaan.”

Verstoppertje

Linda (35), moeder van Jesse (3):

“Als ik ’s nachts wakker word en ga plassen, wil ik ­weleens om het hoekje van Jesses kamer spieken om te kijken of hij er nog lekker bij ligt. Ik schrok me laatst helemaal rot toen ik zag dat zijn bed leeg was. Zijn slaapzak lag er wel in, maar hij niet.

“Ik heb de rest van de nacht niet meer geslapen”

Mijn hart zat in mijn keel, tot ik doorhad dat hij was gaan liggen in de tipi-tent die in de hoek van zijn kamertje staat. Heel zoet, maar ik was klaarwakker van de schrik en heb de rest van de nacht niet meer geslapen.”

Lees ook – ‘Mijn zoon (9) slaapt elke nacht bij ons in bed en ik vind het heerlijk’ >

Levend standbeeld

Monique (37), moeder van Tim (5) en Bas (3):

“Mijn jongens zijn prima slapers, doorwaakte nachten kennen wij dan ook niet echt. Tot er laatst een vriendje van Tim kwam logeren. Om drie uur schrok ik wakker, het vriendje stond als een soort standbeeld naast mijn bed en verkondigde stellig dat hij niet meer ging slapen. Ik heb hem als een soort robot naar het logeerbed gebonjourd waar hij vervolgens tot half negen heeft geslapen. Maar ik heb de rest van de nacht naar het plafond liggen staren.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.