‘Na de lange reis braken de kinderen de tent af. Letterlijk’

03.08.2022 14:44
deze dingen helpen niet schreeuwen kind Beeld: Shutterstock

Lichtelijk geïrriteerd, met kinderen die hyper zijn door de reis, sta je eindelijk op de camping in Zuid-Spanje. En dan zit je zeker niet te wachten op meer onvoorziene tegenslagen.

Suuz (41), moeder van Mats (14), Dion (10) en Lisa (6):

“Ver na tien uur ’s avonds, toen het al stikdonker was, arriveerden we op onze plaats van bestemming: een camping in Zuid-Spanje. Lichtelijk geïrriteerd door de reis vol tegenslagen ging mijn man Michael de tent opzetten. Ik pakte ondertussen koffers uit en loodste de kinderen richting douches.

Tentstok

Net terwijl ik de jongste in haar slaapzak ritste, hoorde ik een enorm getier. Mats en Dion, hyper door de reis, deden tikkertje en botsten tegen de tentstok die in het midden onze De Waard op zijn plek hield. Gevolg: steel in tweeën. Michael ontplofte bijna. Hij sommeerde Mats nú een tentstok te vragen bij de receptie of desnoods een stevig stuk hout te zoeken die het doek zou onder steunen.

Lees ook – Seks in de voortent: ‘Hoe dóen mensen dat?’ >

Gevonden

Na tien minuten kwam Mats terug. Triomfantelijk hield hij een prachtige tentstok omhoog. Paste perfect. Over de vindplaats deed hij wat vaag: iets met een grasveldje, bij caravans, maar absoluut niet afkomstig van een tent. We waren allang blij dat we konden slapen.

Totdat we de volgende dag langs de mobile homes met vaste seizoenplaats liepen. Bij een van de tuinafrasteringen zagen we dat het zelf gefabriceerde hekje van tentdoeken was ingestort. Heel gek; er miste precies één tentstok.”

Dit artikel staat in Kek Mama 08-2022.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.