Mooi: kinderen rijden in speelgoedauto naar operatiekamer

06.05.2019 18:44

Een bezoek aan het ziekenhuis is voor niemand een pretje, maar zeker niet voor kinderen. Om hun angst weg te nemen, heeft een Amerikaans ziekenhuis een geniale oplossing bedacht: een eigen speelgoedauto.

In het Medical Center Doctors in Californië worden kinderen niet in hun bed naar de OK gereden, maar mogen ze de rit zelf maken. De keuze: een roze Volkswagen Kever of een zwarte Mercedes:

 

 

 

Favoriete muziek

De mini-auto’s zijn ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar oud en zorgen voor een glimlach op het gezicht van kinderen én hun ouders. Kinderen kunnen de auto’s zelf besturen of met een afstandsbediening rondrijden en hebben werkende koplampen en achterlichten. Ook een radio ontbreekt niet, zodat de patiëntjes zelf kunnen kiezen welk liedje ze willen luisteren voordat ze onder het mes gaan.

 

Lees ook:
Video: waarom kinderen en autorijden geen al te beste combinatie is >

 

 

Geruststelling

Verpleegster Kimberly Martinez kwam met het idee van de speelgoedauto’s. ‘Wanneer kinderen ontdekken dat ze de operatiekamer kunnen betreden in een gave auto, verschijnt er een enorme glimlach op hun gezicht en verdwijnt in de meeste gevallen hun angst’, vertelt ze.

‘Bovendien zijn ouders meer gerustgesteld als ze zien dat hun kind op zijn gemak is. Het blijkt een geweldige uitvinding. Voor een jonge patiënt kan het traumatisch zijn als ze van hun ouders worden gescheiden omdat ze geopereerd moeten worden. De speelgoedauto werkt ontspannend voor iedereen.’

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >