Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Kim (40), moeder van Rowan (6) en Norah (2) weet er het fijne van.
Lees verder onder de advertentie
“Na een dag werken bleek mijn voicemail ingesproken te zijn. De directeur van de school van Rowan, toen vier: ‘Het is nu in orde hoor, maar we hebben vandaag wat meegemaakt met Rowan.’
Never a dull moment
Wat bleek: Rowan was samen met een klasgenootje van het schoolplein weggelopen. Het halve schoolpersoneel doorzocht de hele wijk met veel sloten en een drukke weg. Die weg hadden de avonturiers ook willen oversteken, maar werden opgemerkt door een vrouw die de politie alarmeerde.
“Dit drie weken nadat diezelfde zoon in de sloot kukelde”
Lees verder onder de advertentie
Overigens gebeurde dit drie weken nadat diezelfde zoon in de sloot kukelde. Ik ben er toen, ruim dertig weken zwanger, zelf achteraan gedoken. Hartje herfst en koud.”
Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.