‘In gedachten zag ik mijn zoon al in het meer drijven’

20.09.2021 14:02
dat ging ff mis meer zwemmen Beeld: Shutterstock

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Jeanna (34), getrouwd met Imran (36), moeder van drie kinderen van 12, 10 en 2,5.

“Hooguit vijf minuten was ik mijn zoon Freddie kwijt. Misschien zelfs nog minder. Maar het waren de zwaarste minuten van mijn leven.

Radeloos is nog mild uitgedrukt. Ik heb hysterisch gegild, gejankt, geschreeuwd en onafgebroken Freddies naam geroepen. In een fractie van een seconde was onze peuter van ons weggelopen op het Carnaval Festivalplein in de Efteling. Echt twee keer knipperen met je ogen en wég. Door de drukte hadden we dat niet direct in de gaten. Ik dacht dat hij bij mijn man Imran op het toilet was en hij was in de veronderstelling dat Freddie bij mij en mijn moeder en twee dochters stond. Toen Imran alleen terugkwam, schoten we allebei in de paniekstand.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘De jongste dacht dat papa hem voorgoed had verlaten’ >

Wat als…

In gedachten zag ik hem al drijven in het meer van de Efteling. Die ochtend had ik me nog verbaasd én boos gemaakt over hoeveel water er eigenlijk rondom de attracties lag. Levensgevaarlijk! Het had me ook de nodige moeite gekost Freddie in de wandelwagen te houden, want hij wilde wel ‘bootje varen’. Ik vreesde een verdrinking. Zeker toen ik dacht dat ik hem zag liggen in het water van de gracht rondom Monsieur Cannibale, de attractie van de vuurpotten. Ik kreeg haast een rolberoerte. Mijn moeder kon me bijna niet kalmeren. Heel idioot, wat er dan allemaal door je heen schiet.

Gelukkig liep het allemaal met een sisser af. Uiteindelijk merkte Imran hem op. Freddie bleek achter sprookjesfiguren Joki en Jet aangehobbeld te zijn. Meneer zat lief op zijn knieën voor het podium, ademloos naar de poppenshow te kijken. We hebben hem bijna doodgeknuffeld!”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 11-2021.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.