Bijzonder: 6x slapen in een boomhut

14.01.2018 13:24
slapen-in-boomhut

Denk je dat je voor een overnachting in een boomhut naar de andere kant van de wereld moet? Nee hoor: een leuk boomhuthotel vind je al gauw dichtbij huis. In Nederland, België en Frankrijk bijvoorbeeld.

Met hulp van reiszoekmachine Skyscanner zetten we er een paar op een rij.

 

Buytenplaets Suydersee – Lelystad

Of je nu op zoek bent naar een boomhut voor een romantische nacht met z’n tweeën of lekker met ’t hele gezin: de boomhutten van Buitenplaats Suydersee bieden voor ieder wat wils. Ze hangen op ongeveer vier meter hoogte in een eikenboom en zijn 8 m². Fijn: je hebt een balkonterras en een grasveld (met vuurplaats) tot je beschikking.

 

My place for tonight ?#treehouse #nature #lelystad #flevoland #sister #sleepover #fun

Een bericht gedeeld door YS | S6 Edge (@freelance.astronaut) op

 

Vlintenholt – Odoorn

Oog in oog staan met eekhoorns en vogels van dichtbij zien? Dat kan hier. Nadat je de stevige trap op bent geklommen kun je meteen neerploffen op de twee fauteuils om te genieten van het uitzicht op de ondergaande zon. Je slaapt op een slaapbank en kunt ’s ochtends zelf koffie zetten in de kitchenette. Altijd handig.

 

Lees ook
Walhalla voor je koter: 14x kindvriendelijke hotels in het buitenland >

Centerparcs Le Bois aux Daims – Morton, Frankrijk

Geloof het of niet, maar deze boomhut heeft een regendouche, bubbelbad, luxe keuken én openhaard. ’s Avonds kijk je over de boomtoppen naar de sterren op het bijbehorende terras en glijden de kinderen de volgende ochtend van de glijbaan weer naar beneden.

 

Les Cabanes de Rensiwez – Houffalize, België

Zoek je een overnachting in een boomhut in de Ardennen? Vlieg op Luxemburg, huur een auto en nog geen anderhalf uur later sta je bij Les Cabanes de Rensiwez. Deze boomhut is één van de meest spectaculaire in dit rijtje en is ingericht als een klein huis: met een houtkachel, een kitchenette en soms zelfs een sauna of houtgestookte jacuzzi.

 

Centerparcs Bispinger Heide – Bispingen, Duitsland

Net als de boomhuthuizen in Frankrijk hebben deze hutten twee slaapkamers, een woonkamer met openhaard, compleet uitgeruste keuken, apart toilet en badkamer. Er is geen bubbelbad of glijbaan, maar wel een dubbele regendouche en gratis wifi. Nog een pluspunt: elke ochtend worden er versgebakken broodjes bij de cottage bezorgd.

 

 

Tree Hotel – Harads, Zweden

Op zoek naar een supermoderne boomhut? Boek dan een overnachting in één van deze spectaculaire boomhutten in Zweeds Lapland. De hutten zijn niet alleen erg praktisch en comfortabel, maar zien er ook nog eens uit als architectonische pareltjes. Niet naast de deur, maar je krijgt er dus wel wat voor terug. In de zomer pak je de fiets of de kajak en ’s winters glijden de kids in een huskyslee door de bossen. 

 

 

Meer boomhutten vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >