In samenwerking met Kek Mama

Met deze sfeermakers maak je van de speelhoek een feestje

23.07.2019 09:54

Als de dagen korter en kouder worden, is het de hoogste tijd om het binnen weer knus te maken, zodat daar eindeloos verder kan worden gespeeld. 

1. Eigen plek 

Creëer een eigen plek voor je kroost. Vind je het zelf wel handig om een oogje in het zeil te houden? Of spelen jouw kinderen ook gewoon graag bij jou in de buurt? Zet dan een speeltafel met bijpassende krukjes of stoeltjes in de woonkamer. Je hoeft niet per se voor een kunststof variant in primaire kleuren te gaan. Een houten tafeltje met gekleurde metalen poten oogt rustiger. En is ook perfect om aan te kleuren, kleien en knutselen. 

 

2. Knus met kussens 

Simpel en doeltreffend: gooi een berg kussens op een hoop. Uren speelplezier gegarandeerd. Je kunt er hutten mee bouwen, kussengevechten mee houden en daarna moegestreden tegen elkaar aankruipen met een boek. Kussens maken elke ruimte een stuk knusser. 

 

3. Maak een eiland 

Kinderen spelen graag op de grond. Leg een vloerkleed in de kamer en je zult zien dat ze daar naartoe trekken. Lekker warm in de winter ook. Speelmatten met daarop wegen, huizen, tuinen en voetbalvelden zijn ideaal om met auto’s overheen te racen of met kleine poppetjes op te spelen. Ook leuk: leg een paar ronde jute kleden in de kamer en creëer zo kleine speeleilanden. 

 

4. Opbergbakken 

Hartstikke fijn als kinderen lekker kunnen spelen. Nog fijner is het als al hun speelgoed ’s avonds opgeborgen kan worden in mooie bakken die niet misstaan in je interieur. Gelukkig zijn er tegenwoordig mooie manden van riet of vilt. Of stoere metalen bakken. Daar wil je je eigen spullen ook wel in kwijt. 

 

5. Lichtslinger of dierenkop

Op donkere grijze dagen heb je extra licht nodig. Een lichtjesslinger of lamp in de vorm van een dierenkop pimpt meteen de speelhoek. Je kunt ook kiezen voor een subtiel exemplaar, gemaakt van wol of bamboe. Of juist een stoere look, met een metalen frame. 

 

De collectie van KidsDepot is hip, speels, origineel en een tikkie eigenwijs. Op www.kidsdepot.nl vind je woondecoratie, accessoires, meubels, vloerkleden, verlichting en opbergbakken.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >