In samenwerking met Kek Mama

Met déze knutseltips kan jouw kerst niet meer stuk

17.12.2021 08:00

Of je tijdens de feestdagen nou thuisblijft of de deur uit gaat, van een versierde eettafel word je instant blij. Hoeft helemaal niet zoveel te kosten – een beetje knutselaar maakt het gewoon zelf, en grote kans dat je alle spullen al in huis hebt. Lekker duurzaam en makkelijk. 

 


1. Platte boom

Gooi de dozen van je online decemberbestellingen niet weg – het karton is perfect om een kerstboom uit te knippen. Heb je tijd over, dan kun je er ook twee uitknippen en in elkaar schuiven – krijg je een geinig 3D-effect van en staat leuk op je eettafel. Een platte boom is ideaal om het kerstmenu op te schrijven. Ook leuk: knip voor elk kind dat met kerst aan tafel zit een boom uit, die kunnen ze mooi tijdens het kerstdiner versieren.

2. Servetringen

Verzamel een lading aan wc-rollen, die zijn namelijk perfect om servetringen van te maken. Knip elke rol doormidden zodat je twee ringen hebt. Je kind kan die vervolgens versieren met papier, glitters, lijm, foamklei, verf, stiften, stickers of wat je ook maar in huis hebt. Servet oprollen en erin steken en klaar ben je.

3. Tafelschikking

Maak je diner extra chic met een heuse tafelschikking met naamkaartjes. Verzamel mooie grote dennenappels – als je toch in het bos bent – en steek daar naamkaartjes in. De dennenappels kun je versieren met glitters of verf. Dat geldt natuurlijk ook voor de naamkaartjes. Ook leuk: schrijf op de achterkant van elk naamkaartje een persoonlijke vraag of opdracht die je met je kind bedenkt.

4. Kerststuk

Ga samen het bos in en verzamel dennenappels, eikeltjes, mooie bladeren en knip thuis wat takken van je boom. Geef je kind de vrije hand en laat ’m zelf een kerst- stukje maken. Een blok oase is handig, maar op een platte schaal kun je ook prima wat moois brouwen. Zeker als je ergens ook nog een paar oude ballen en wat lichtjes vandaan tovert.

5. Kandelaar

Krijg je gegarandeerd een feestgevoel van: mooie kaarsen op tafel. Heb je niet eens kandelaars voor nodig – in een lege wijnfles staan ze minstens zo gezellig. Ha, daar ligt een mooie taak voor jou. Schenk een lekker wijntje in terwijl je kind aan het knutselen is. Kies bijvoorbeeld voor een Neleman wijn, die zijn 100% biologisch en 100% vegan. Dit wijnhuis maakt wijn met oog voor de natuur. Met liefde én met een boodschap: maak de wereld mooier en drink betere wijn. Want betere wijn is beter voor de planeet. Beter voor de natuur. Beter voor jou.

De lekkerste tip: Neleman-proeverij 
Voorafgaand aan kerst houd jij een mini-proeverij om de juiste wijn te kiezen bij het kerstdiner. De lege flessen kun je mooi weer gebruiken als kandelaar op tafel. Wil je advies over wat te schenken bij welk gerecht, dan staat de oprichter van Neleman en zelf wijnboer, Derrick Neleman klaar voor gratis wijn- en spijsadvies via neleman.org/kekmama. Geef door wat er dit jaar op het kerstmenu staat en hij laat je weten welke Neleman-wijn hierbij past. Ook leuk: Bij Neleman Academy kun je op een laagdrempelige manier meer leren over (biologische) wijn, zodat je makkelijker je weg weet als je wijn gaat halen voor bij de borrel of etentje.

 

Neleman Navarra Merlot & Neleman Navarra Chardonnay

Wijn bestellen of persoonlijk wijn-spijs-advies ontvangen? Ga naar neleman.org/kekmama of bel 0575-757097
Geen 18, geen alcohol

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >