meisje-google-reactie

De Britse Chloe Bridgewater is pas 7 jaar, maar weet nu al precies wat ze wil: een baan bij Google. Ze stuurde het bedrijf onlangs een sollicitatiebrief en kreeg tot haar grote verbazing een reactie van de hoogste baas.

'Beste Google-baas. Mijn naam is Chloe en als ik later groot ben wil ik graag een baan bij Google. Ik wil ook graag werken in een chocoladefabriek en zwemmen tijdens de Olympische Spelen', schrijft het ambitieuze meisje.
 

Zitzakken en kartwagentjes

Ze weet precies wat haar sterke kanten zijn en draait daar in de brief dan ook niet omheen: 'Mijn leraren hebben tegen papa en mama gezegd dat ik het heel goed doe op school en dat ik al goed kan spellen, lezen en sommen maken.' En waarom ze graag bij Google wil werken? Daar is ze heel duidelijk in: 'Mijn vader zei dat ik bij Google in zitzakken mag zitten, van de glijbaan mag gaan en in kartwagentjes mag rijden.'


 

Dromen volgen

Sundar Pichai, de CEO van Google was direct verkocht toen hij de brief onder ogen kreeg (en dat terwijl het pas haar tweede brief ooit was: 'Mijn eerste stuurde ik naar de kerstman'). Een paar dagen later stuurde Pichai een briljante reactie: 'Ik kijk uit naar je sollicitatiebrief zodra je klaar bent met school. Ik denk dat als je hard blijft werken en je dromen blijft volgen, dat je alles kunt bereiken waar je je zinnen op zet.'


De vader van Chloe plaatste de reactie van Pichai op social media en het bericht werd duizenden keren geliket. En dat snappen we.

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.