Maya (10) mag geen huiswerk maken van moeder: ‘Ze moet gewoon kind kunnen zijn’

02.05.2017 09:50
maya-moeder-huiswerk

De Canadese Bunmi Laditan moet niets hebben van alle schoolopdrachten die haar dochter Maya (10) mee naar huis krijgt: zij wil niet dat ze nog huiswerk maakt en stuurt een mail naar de leraren.

“Ze zit elke dag tussen kwart over acht en vier uur op school. Waarom moet ze dan in hemelsnaam nog twee tot drie uur huiswerk doen? Is familie en het ‘kind zijn’ niet belangrijk?”, schrijft ze in een post op Facebook.
 

‘Pijn op de borst’

Bunmi maakt zich zorgen om haar dochter: “Het afgelopen jaar heb ik haar steeds gestresster zien worden als het om school gaat”, legt ze uit. “En met stress bedoel ik pijn op de borst, vroeg wakker worden en een algemene angst voor school.” Met het ‘verbieden’ van huiswerk wil ze voorkomen dat Maya in een depressie raakt. “Of moet ze een tienjarige workaholic worden?”
 

Lees ook
Vrolijke opvoedtantes Els en Do over schooladvies >

 

‘Geen beter mens’

Wel wil de moeder benadrukken dat ze het belangrijk vindt dat haar dochter naar de lessen blijft gaan: “Ik geloof in onderwijs, maar ik geloof niet in een kinderleven dat wordt beheerst door leren en werken. Dat maakt je geen beter mens. Familie, vrienden, en goede dingen doen wel.”

Of de school al heeft gereageerd op de mail, is niet bekend. Maar Bunmi krijgt wel veel bijval voor haar betoog op Facebook.