In samenwerking met Kek Mama

Liza Sips over dochter Charlize (4): ‘Het lijkt soms wel of ik een tienerdochter heb’

12.10.2022 16:33

Actrice Liza Sips mag naar eigen zeggen in dr handjes knijpen met dochter Charlize: ze is altijd vrolijk, zeurt zelden, is ontzettend lief voor haar broertje en heel grappig.

“Ik noem haar weleens gekscherend my bundle of joy.”

‘Ja hoor, scheet’

Liza ligt regelmatig in een scheur om haar vierjarige kleuter. “Ik vraag me soms echt af waar ze die humor vandaan heeft. Nu zit ze weer in zo’n hilarische fase. Alles is ‘schat’ of ‘scheet’. ‘Is goed schat. Ja hoor, scheet, nee joh schat!’ Alsof ik een tienerdochter heb.”

Uitdaging

Toch is het hebben van zo’n excentriek meisje ook weleens een uitdaging. “Ze heeft een pittig karakter en weet precies wat ze wil. Ik kan haar bijvoorbeeld echt niet zomaar alles aantrekken wat ík haar leuk vind staan. Ze heeft graag iets moois in d’r haren en is dol op rokjes met vilt, maar kan ook juist heel stoer zijn met een oversized trui.”

Jezelf zijn

En of het nu matcht of niet, deze creativiteit bij haar dochter blijft Liza stimuleren. “Ik vind het als moeder heel belangrijk om mee te geven dat je altijd jezelf mag zijn”, vertelt ze. “Ben je een tomboy en houd je van coole dingen? Prima. Maar als je vol in de unicorn-printjes wil lopen, ook goed.”

Open visie

Door haar poppen kan Charlize haar ei helemaal kwijt, vertelt Liza. “Je kunt door de enorme hoeveelheid aan outfits zo gek maken als je zelf wil. En dat doet ze ook, want soms trekt ze ze het liefst van alles over elkaar heen aan. ‘Prachtig!’, zeg ik dan tegen d’r, in de hoop dat ik haar kan laten zien dat iedereen er mag zijn – daar moet je niet over oordelen. Gelukkig gaat dit bij mijn kinderen nog heel natuurlijk, maar ik zal er alles aan doen dat ze deze open visie voor altijd blijven houden.”

Meisjes zijn prinsessen en jongens worden brandweerman: het is een cliché dat je nog altijd om de oren vliegt, maar hoe fijn is het voor kinderen om juist buiten de lijntjes te dromen? Met het speelgoed van L.O.L. Surprise! kan jouw kind beter dan ooit ontdekken wat zijn of haar passie is. Grenzeloos, onbevangen en zonder achterhaalde stereotypen. Bekijk de hele collectie hier.