Achterbankvermaak: dit zijn de leukste gratis spelletjes voor onderweg

07.07.2022 16:20
zonnescherm kopen auto hier let je op Beeld: Getty Images

Uren- of dagenlange autorit voor de boeg? Zie je kroost dan maar eens in bedwang te houden. Geen paniek: deze spelletjes voor onderweg helpen je de auto- of vliegreis door. En ze zijn nog gratis ook.

Even opslaan, dus.

Bingo

Een kerktoren, een oude Volkswagenbus, een hond die uit het raam hangt: maak een lijst met voorwerpen of situaties die je onderweg kunt tegenkomen. En dan… afstrepen maar! Dit spelletje werkt ook prima als je in een urenlange rij op het vliegveld staat. Handig: hier kun je gratis bingokaarten voor verschillende leeftijden downloaden.

Theaterles

Wil je écht uitpakken voor die koters op de achterbank? Parkeer ze achter een beeldscherm met de hilarische vakantie-theaterles van Buro Bis. Anneke leert je kinderen de kneepjes van het vak, terwijl jullie je op de route storten (of lekker meedoen, natuurlijk). Je kunt ‘m hier gratis downloaden.

Dilemma op dinsdag

Dinsdag of niet: deze dilemma’s doen het altijd goed. Maak samen met je kinderen en partner de meest onmogelijke keuzes. Je bent doodsbang voor prullenbakken of je sokken zijn altijd nat: je móet kiezen. Is het even stil op de achterbank? Pak dan Kek Mama’s Keuzes erbij. Je begint elke ochtend met een spuitluier óf je staat elke ochtend op een legoblokje. Dat wordt lachen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)

Wie ben ik?

Een klassieker, maar niet minder leuk. Neem een bekend persoon, familielid of buurvrouw in je hoofd. Aan de anderen de taak om te raden aan wie jij denkt. Enne, je mag alleen met ‘ja’ en ‘nee’ antwoorden. Je kunt dit spel trouwens ook prima spelen met voorwerpen of dieren.

Lees ook: Met de auto op vakantie? Dit zijn de leukste speeltuinen langs de snelweg

Woordslang

Onderweg af en toe de hersens laten kraken, kan geen kwaad. Met dit spelletje ben je wel even zoet. Je kunt de woordslang namelijk zo lang maken als je zelf wil. Het is simpel: noem een voorwerp, dier of land en laat de volgende een woord bedenken dat begint met de laatste letter. Dus: beer, rups, slang, en zo verder.

Stilte

Wanneer jullie er bijna zijn en alle focus naar de navigatie gaat (lees: de sfeer grimmig wordt), kun je het állerleukste spel inzetten: wie het langst z’n mond kan houden. Wie wint, krijgt op de eindbestemming een ijsje!

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.